Region Hovedstaden ansætter ny direktør til Herlev og Gentofte Hospitaler

Klaus Lunding skifter direktørposten fra Glostrup Hospital ud med stillingen som ny direktør for de sammenlagte Herlev og Gentofte Hospitaler.
Den kommende sammenlægning af Herlev og Gentofte Hospitaler får en erfaren hospitalsdirektør ved roret. Det bliver den 57-årige Klaus Lunding, som i dag er direktør på Glostrup Hospital, der bliver ny direktør for de to hospitaler. 

Klaus Lunding har netop indgået kontrakt med Region Hovedstaden, og han tiltræder den nye direktørstilling 1. januar 2015.

Det helt rigtige kort

Regionsdirektør Hjalte Aaberg lægger vægt på, at Klaus Lunding har en stor og vigtig opgave foran sig, når han efter nytår skal stå i spidsen for den ledelsesmæssige sammenlægning af Herlev og Gentofte Hospitaler.

- Jeg er enormt glad for, at Klaus Lunding har sagt ja til stillingen. Det er en spændende tid for Region Hovedstaden, hvor vi står over for en historisk omlægning af driften af vores hospitaler, som frem for alt kommer borgerne og patienter til gode. Klaus Lunding er i den forbindelse det helt rigtige kort, siger Hjalte Aaberg.

Glæder sig til tættere dialog

Klaus Lunding er uddannet Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet og har været hospitalsdirektør på Glostrup Hospital siden 2005. Han har tidligere været planlægningschef og vicedirektør i det tidligere Frederiksborg Amt, og har været beskæftiget i Sundhedsministeriet og Dansk Sygeplejeråd.

Klaus Lunding selv ser frem til de nye udfordringer og glæder sig til at komme i endnu tættere dialog med ledelse og medarbejderne på Herlev og Gentofte Hospitaler.

- Efter ni fantastiske og udfordrende år i spidsen for Glostrup Hospital glæder jeg mig nu til at kombinere det bedste fra Herlev og Gentofte Hospitaler. Jeg vil sammen med hospitalernes ledelse og medarbejdere lægge mig selen for, at vi nu får sat den rette kurs for de to hospitaler, så vi kan tilbyde vores patienter og deres pårørende høj kvalitet i behandling og i moderne rammer, siger han.

Endnu bedre kvalitet på hospitalerne

Klaus Lunding henviser til, at de to hospitaler sammenlægges ledelsesmæssigt til ét stort akuthospital midt i hovedstadsregionen og med betydelig kapacitet til planlagt behandling på Gentofte Hospital. Sammenlægningen sker, efter at Regionsrådet i Region Hovedstaden som led i Hospitals- og Psykiatriplanen 2020 vedtog en stor omlægning af hospitalsdriften i hovedstadsregionen.

Foruden Herlev og Gentofte Hospitaler bliver også Rigshospitalet og Glostrup Hospital ledelsesmæssigt sammenlagt til ét superspecialiseret hospital. Omlægningerne vil betyde mindre administration, højere kvalitet og et endnu større fokus på at sætte patienten i centrum.

Yderligere information:


  • Kommende direktør for Herlev og Gentofte Hospitaler, Klaus Lunding, tlf. 3051 5710

  • Regionsdirektør Hjalte Aaberg via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 7020 9588
Redaktør