Wonderful Copenhagen skal sætte Greater CoPENHAGEN på verdenskortet

Politikerne i Region Hovedstaden indgår ny resultatkontrakt med Wonderful Copenhagen. Målet er tusindvis af nye jobs, mere turisme og omsætning i milliardklassen
Mere turisme i hovedstadsregionen, tusindvis af nye jobs, omsætning i milliardklassen og ikke mindst international opmærksomhed på det nye fælles brand for 46 kommuner i og omkring hovedstadsregionen, Greater CoPENHAGEN.

Så ambitiøse lyder nogle af de målsætninger, som politikerne i Region Hovedstaden har sat op for Wonderful Copenhagen. Det sker i forbindelse med, at regionsrådet har indgået en ny resultatkontrakt med turismeorganisationen, der skal sikre, at Wonderful Copenhagen også fremover kan bidrage til at skabe vækst, synlighed, turisme og jobs.

Beslutningen om at indgå den nye resultatkontrakt er truffet af et bredt flertal i regionsrådet. Imod stemte kun Enhedslisten.

Midt i en rivende udvikling

- Uanset om du kører taxa, tager imod kunder i en butik eller arbejder på et hotel, så tror jeg, mange kan mærke, at vi er midt i en rivende udvikling, hvor København og vores region oplever mere og mere opmærksomhed fra udlandet. Så vi har mere end nogensinde behov for en stærk turismeorganisation, der kan holde den gryde i kog, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Skal styrke Greater CoPENHAGEN

Den opfordring deler hun med erhvervslivet i hovedstadsregionen. I januar bakkede en række centrale aktører fra erhvervslivet også entydigt op om regionens resultatkontrakt gennem en officiel støtte fra Vækstforum Hovedstaden.

Nu har regionsrådet så besluttet at godkende kontrakten, og bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Peter Højland, er glad for opbakningen.

- Vi har en stor opbakning fra erhvervslivet, fra kommunerne og nu også en fornuftig og fremadrettet kontrakt med Region Hovedstaden, som sikrer vores basisdrift i de kommende år og sætter klare målsætninger for Wonderful Copenhagen. Nu kan vi skabe ro og fokusere på den vigtige opgave, som hovedstaden står overfor i de kommende år – nemlig at indfri de internationale vækstambitioner og skabe yderlige beskæftigelse igennem turismen, siger Peter Højland.

Nye rammer for samarbejdet

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen henviser til, at Wonderful Copenhagen gennem mere end 20 år har gjort en stor forskel for turismen i Danmark. Det ser hun gerne, at organisationen, der i de kommende måneder får nye kræfter i ledelsen, fortsætter med.

- Det er klart, at pengene fra Region Hovedstaden også sætter nogle rammer for samarbejdet. For det er vigtigt for os, at der er åbenhed og transparens om, hvordan midlerne fra Region Hovedstaden bliver brugt. Og så er det vigtigt for at genopbygge tilliden til organisationen, at Wonderful Copenhagen fortsat tilstræber åbenhed i deres arbejde og så vidt muligt følge offentlighedsloven, siger Sophie Hæstorp Andersen med henvisning til Wonderful Copenhagens vanskeligheder med realiseringen af Eurovision Song Contest i 2014.

Kontrakten med Wonderful Copenhagen dækker perioden 2015-2017.

FAKTA: Om resultatkontrakten

  • Region Hovedstaden giver årligt en basisbevilling på 35,3 mio. kroner til Wonderful Copenhagen, som dækker organisationens kerneydelser og drift. Region Hovedstadens årlige basisbevilling er dermed reduceret med 7 mio. kroner i forhold til tidligere.
  • Derudover giver regionen tilskud til enkeltstående turismeprojekter – i gennemsnit 5,5 mio. kr. om året i kontraktperioden.

FAKTA: Det indeholder resultatkontrakten


Udover at genopbygge Wonderful Copenhagens gode og positive omdømme som en professionel organisation er der følgende strategiske målsætninger for Wonderful Copenhagen i resultatkontrakten:
  • Wonderful Copenhagen skal bidrage til øget turisme og øget vækst i hovedstadsregionen. Målet er at skabe en omsætning på 8 mia. kroner og skabe 2.200 nye jobs i kontraktperioden.
  • Wonderful Copenhagen skal desuden samarbejde med mindst 300 forskellige virksomheder i kontraktperioden.
  • Turismeorganisationen skal sikre sig medfinansiering af sine projekter udover Region Hovedstadens tilskud. Målet er, at Wonderful Copenhagen kan rejse ekstern finansiering, der svarer til godt 120 mio. kr. eller 3,5 gange regionens årlige basisbevilling.
  • Wonderful Copenhagen skal også arbejde for at skabe øget synlighed af brandet Greater CoPENHAGEN, der er et samarbejde mellem 46 kommuner i og omkring hovedstadsregionen.
  • Resultatkontrakten stiller også som mål, at Wonderful Copenhagen skal være på niveau med de bedste turismeorganisationer i verden.
  • Det er også et ønske fra regionsrådet, at Wonderful Copenhagen fortsat er en åben og transparent organisation med offentlighed i sin administration med udgangspunkt i hovedprincipperne i offentlighedsloven, men med skyldig hensyntagen til en hensigtsmæssig drift som for øvrige erhvervsdrivende fonde under fondslovgivningen.

Yderligere oplysninger:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
  • Kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Emil Spangenberg, tlf. 33 25 74 00
Redaktør