Copenhagen Electric nyheder

​Her kan du se hvilke nyheder Copenhagen Electric har, om bl.a. webinarer, konferencer m.m. 

Seneste nyt fra Copenhagen Electric

Nendefor kan du se vores seneste og kommende arrangementer samt seneste nyt fra vores projekter. Husk også at du altid kan finde relevant information om elbiler og ladning på elbilviden.dk


29. oktober 2021: Elbilnetværk

Vi har sammensat et spændende program af oplæg, debatter og workshopsessioner som dækker de fleste aktuelle emner indenfor e-mobilitet og den grønne omstilling. Du kan bl.a. blive klogere på:

 • Kampen om pladsen: Elbiler og ladestandere i byrummet
 • Branche omstilling: Erfaringer fra taxabranchen
 • Paneldebat: Konkurrencen om ladeinfrastruktur

Se programmet her.her

Ud over et spændende program på scenen vil der også være adgang til messen, hvor du kan se på de nyeste e-mobilitetsløsninger, samt netværke med andre fra kommuner, virksomheder, boligorganisationer og operatører.

Arrangementet er et hybrid-event, så du kan være med online, hvis det er at foretrække.

Vi glæder os til at se dig den 29. oktober til en hel dag med viden og netværk.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig fysik fremmøde eller streaming. Tilmeldingsfrist den 15. oktober 2021.

Tilmeld dig her.
15. april webinar: Indkøb af grøn transport

Copenhagen Electric, Region Hovedstaden afholder i samarbejde med CONCITO et webinar om hvordan kommuner kan bidrage til elektrificering og grøn omstilling af transporten gennem de kommunale indkøb.

Mange kommuner går foran ved at anvende elbiler i den kommunale flåde, hvor det er muligt. Desuden er der i stigende grad fokus på at inddrage grønne transportformer i indkøb og udbud af services og varekøb.

Webinaret vil se på denne problemstilling fra både kommunernes og transportørernes side og vi hører hvordan Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb arbejder på at skubbe markedet for grønne transporter.

Program 

 • 9.30: Hvorfor er grønne indkøb af transport vigtigt? v/Kathrine Fjendbo, Copenhagen Electric, Region Hovedstaden 
 • 9.40: Grønne indkøb af transport i Aarhus Kommune, v/ Sara Villemoes, Specialkonsulent, Aarhus Kommune og Erhverv Aarhus 
 • 10.00: Rammer for grønne indkøb af transport, v/ Rune Buchdal Nielsen, POGI, Miljøstyrelsen 
 • 10.15: Grøn omstilling, kundeønsker og krav, v/ John Steinmejer, Danske Fragtmænd 10.30 Spørgsmål fra deltagere og moderator

Se webinaret 

Webinaret blev optaget og kan tilgås her.


Webinaret er en del af en serie på seks webinarer om elektrificering af transporten, som er planlagt af Region Hovedstadens elbilsekretariat, Copenhagen Electric og udført af Danmarks grønne tænketank, CONCITO.3. marts 2021 Webinar: Elektrificering af varetransport

Vare- og lastbiler bidrager væsentligt til CO2 udledningen. Mange kommuner vil gerne begrænse generne fra den tunge trafik af hensyn til både miljø, trafiksikkerhed og klima – særligt i byerne.

Webinaret ser bredt på varetransport og klima. Fra Concito hører du om, hvilke køretøjsteknologier der er samt deres fordele og ulemper. Desuden får du indblik i internationale erfaringer med at regulere varetransporten. Du får perspektiver fra en transportkøber, der leverer i byer, og hører om logistikkæden samt virksomhedens ønsker til varelevering. Endelig hører du fra to kommuner, der har etableret en vareleveringsordning med Citylogistik.

Webinaret er en del af en serie på seks webinarer om elektrificering af transporten, som er planlagt af Region Hovedstadens elbilsekretariat, Copenhagen Electric, og udført af Danmarks grønne tænketank, Concito, og DK2020-sekretariatet.

Program:

 • 9.30 - Kort introduktion v/ Christina Bech Godskesen Andersen, Region Hovedstaden
 • 9.35 - Tung trafik, citylogistik og klima v/ Henrik Gudmundsson, Concito
 • 10.00 - Transportkøberens perspektiv v/ Kent Filt, Multiline
 • 10.15 - Varelevering med Citylogistik v/ Marie Vang Nielsen, Roskilde Kommune og Jacob Jespersen, Lyngby-Taarbæk Kommune
 • 10.30 - Spørgsmål fra deltagere og moderator

Se optagelsen af webinaret

Webinaret blev optaget og kan tilgås her eller ses på DK2020-hjemmesiden DK2020-hjemmesiden.1. december 2020 Online konference og workshop om elektrificering af den tunge transport

Rådet for Grøn Omstilling og Copenhagen Electric i Region Hovedstaden inviterer til online workshop og konference om elektrificering af den tunge transport tirsdag den 1. december kl. 9.00 - 15.00.


Deltag og lær mere om potentialerne og perspektiverne for elektrificering af tung transport og bidrag selv aktivt til at sætte scenen. 
Den grønne omstilling af erhvervstransporten er godt i gang. Forpligtende målsætninger gør, at vi på transportområdet står over for at skulle fortage tiltag allerede nu for at bidrage til 70 % reduktion i CO2 udledningen i 2030.  Vi ønsker, sammen med jer, at øge vidensniveauet og understøtte omstillingen i Danmark, så vi sammen kan nå målet.

Arrangementet vil bestå af to dele, en konference- og en workshopdel. Se programmet for dagen her.

Du kan se eller gense konferencen her. 

Hvis du ønsker at få tilsendt slides bedes du skrive til
christina.bech.godskesen.andersen@regionh.dk eller
kia.madsen@regionh.dk


10. november 2020 Lancering af Elbilviden.dk

​For første gang kan danskerne tilgå en uvildig hjemmeside udelukkende om elbiler og ladning. Elbilviden.dk tilbyder én samlet indgang for folk, der vil have viden om køb, ejerskab og brug af elbil. Og den har vi været i spidsen for at udvikle! 

Se mere på elbilviden.dk og læs vores Pressemeddelelse.


10. november 2020 Elbilnetværk - live steaming fra Politikens Hus

Det sidste elbilnetværk blev afholdt  den 10. november 2020, via online streaming fra Pressen, Politikens Hus.

Programmet bød på følgende: 
 • Vær med til lanceringen af den nye hjemmeside om elbiler, elbilviden.dk med relevant indhold til dig som privat elbilist, kommune og erhverv.
 • Hør mere fra kommuner og virksomheder, der er godt i gang med den grønne omstilling og få inspiration til din kommune eller virksomheds elbil- og ladestrategi.
 • Forstå behovet og udnyttelse af smarte ladeløsninger
 • Bliv klogere på fremtidige rammebetingelser på baggrund af de nye afgifter for elbiler
 • Få branchens og det offentliges bud på elektrificering af erhvervstransportenog deltag i debatten om, hvordan vi kan bruge offentlige indkøbskrav til at understøtte et grønnere transportvalg

Du kan gense hele Elbilnetværket 2020

Hvis du ønsker at få tilsendt slides bedes du skrive til ronja.helelshoej.soerensen@regionh.dk. 


26. maj 2020 Webinar om Ladestanderbekendtgørelsen

​Region Hovedstaden afholdte i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrrelsen et webinar om den nye Ladestanderbekendtgørelse. Du kan se eller gense webinaret herunder:

Webinar om Ladestanderbekendtgørelsen - 26. maj 2020 13.00.28.mp4
Redaktør