Grønt besøg hos Dyrup

Én af verdens største producenter af maling tester grøn transport i form af elbiler fra Region Hovedstaden

Projekt Mød elbilen hos Dyrup

Virksomheden Dyrup ønsker, at være kendt som en virksomhed med en klar og ensartet profil, også med hensyn til ansvarlighed. Som en del af den grønne bevidsthed stiftede virksomheden bekendtskab med de tidlige elbilmodeller på markedet. Elbilerne dengang havde dog svært ved at indfri forventningerne, men de moderne elbiler i Mød elbilen giver en helt anden oplevelse.

Mødet med elbilerne

Opmærksomheden på tilbuddet om at møde elbilerne kom via Gladsaxe Kommune, som virksomheden har et godt samarbejde med, herunder fælles socialt engagement og involvering.

De tre personbiler i demonstrationspakken blev tilbudt det administrative personale, hvor en hel del medarbejdere har prøvekørt én eller flere af elbilerne. Den elektriske varebil Nissan e-NV200 blev flittigt brugt i Vedligeholdelsesafdelingen. Alle har samstemmende givet positivt udtryk for oplevelsen og mødet med elbilerne.

De gode køreegenskaber, hurtige acceleration og behagelighed ved den lydsvage og trinløse kørsel blev fremhævet, som særligt positive egenskaber ved de elektriske biler. Og direktøren selv var en tur bag rattet på Volkswagen e-Golf.

"Jeg syntes elbilen kørte godt og jeg kan sagtens forestille mig en elbil, men må ærligt sige, at det nok i givet fald vil blive som bil nummer to. Jeg ser frem til, at elbilerne for alvor slår igennem og bliver mere tilgængelige", udtaler Peter Sørensen, Adm. direktør.

Resultat af mødet med elbilerne

Besøget af Mød elbilen demonstrationspakken hos Dyrup har betydet masser af snak på gangene og i kantinen. Flere medarbejdere har givet udtryk for en interesse for at anskaffe en elbil og virksomheden har gjort sig overvejelser om der skulle opsættes en ladestander på adressen for besøgende i elbil.

Elbiler som firmabiler til de kørende sælgere vurderes pt. ikke realistisk, idet sælgerne kører 40 – 50.000 kilometer årligt, herunder lange ture på kryds og tværs af landet.

"Mødet med elbilerne har bestemt været positivt og bidraget til et større kendskab og bevidsthed om de grønne alternativer til benzin- og dieselbiler, så det er kun et spørgsmål om tid, før vi vil se elbiler her i virksomheden", fortæller Peter Sørensen.

Om Dyrup

Dyrup blev grundlagt i 1928 af Sigurd Dyrup. Den første Dyrup-fabrik var en lille farve- og lakfabrik i Brønshøj, men efter Dyrup blev valgt som leverandør af rustbeskyttelse til den første Lillebæltsbro blev pladsen i Brønshøj for trang. Dyrup flyttede i 1934 til den nuværende adresse i Søborg.

Siden 2012 har Dyrup været en del af verdens førende virksomhed inden for coating- og specialprodukter, idet Dyrup A/S blev opkøbt af PPG Industries, som er én af verdens største producenter af maling. PPG Industries har 47.000 ansatte, heraf 325 medarbejdere i Scandinavien med hovedkontor og produktion i Søborg.

Om Mød elbilen

Mød elbilen er et demonstrationsprojekt målrettet private virksomheder. Målet er at sætte skub i overgangen til elbiler i den private sektor via en positiv formidling af, hvad moderne elbiler tilbyder af fordele og muligheder.

I alt 25 virksomheder har fået mulighed for at teste fire moderne elbiler med tilhørende opladningsbokse i 14 dage inklusiv instruktion, help-desk og anbefalinger til den fremadrettede omstillingsproces. ​

Projektet Mød elbilen er blevet til med tilskud fra Energistyrelsen under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Redaktør