Post Danmark har mere end 100 års erfaring med kørsel i elbiler

​Post Danmark fik de første elbiler for mere end 100 år siden og har siden handlet efter at få flere elbiler ind i vognparken​

​​​​​

Forretningsværdi og bæredygtighed går hånd i hånd, det ved man hos PostNord, koncernen der er ejer af det svenske Posten AB og Post Danmark A/S. PostNord arbejder målrettet med bæredygtighed og har grønne initiativer på en lang række områder, investering i elkøretøjer er bare én af dem.

Posten skal ud, ingen tvivl om det, men måden den distribueres på udvikles kontant. Inden for de seneste år er det gået stærkt med investering i elkøretøjer. Koncernen har i dag ca. 5.000 elkøretøjer, hovedparten er elcykler og elknallerter, men andelen af elbiler bliver stadig større. 

”Investeringerne i elkøretøjer er en meget vigtig del af udviklingen af PostNords køretøjsflåde. Elkøretøjer er støjsvage, neutrale for nærmiljøet og en betydelig arbejdsmæssig forbedring. Det er endvidere vores foreløbige erfaring, at vores medarbejdere i meget høj grad motiveres af, at bidrage til, at etablere en grønnere distribution”, udtaler Martin von Horsten, der er Distributionschef i Post Danmark.

Hos Post Danmark har de aktuelt 53 elbiler i form af Mercedes-Benz Vito E-Cell. Bilerne er sat ind i 14 byer og anvendes på kortere ruter, udvalgt efter bilernes rækkevidde. 

Yderligere 100 elbiler tilføres som led i Post Danmarks deltagelse i Region Hovedstadens elbilpartnerskab, et partnerskab for fælles indkøb af elbiler for kommuner og virksomheder.

"Vores vurdering er, at 2/3 af vores små varebiler kan skiftes til elbiler, det svarer til 1.200 elbiler"

Projektleder Jim Dudmish fortæller, at potentialet for elbiler i Post Danmark er betydeligt. Med baggrund i det nuværende udvalg og mulige rækkevidde vurderes op mod 70 procent af de små varebiler, at kunne udskiftes til elbiler. Og med en udvikling i retning af længere rækkevidde og lavere priser er potentialet 100 procent. 

Men hvad siger medarbejderne bag rattet, dem der bruger bilerne til hverdag?

Stor brugertilfredshed

”Medarbejderne er meget begejstrede og tilfredse med at køre i vores elbiler. Vi har netop haft lånt en til Sverige, og der blev der hele tiden spurgt til, hvornår den kom tilbage”, udtaler Jim Dudmish med et smil. 

”Fraværet af støj er den største gevinst for brugerne og kørsel uden gearskifte er en anden væsentlig fordel, siger Jim Dudmish.

Til spørgsmålet om rækkevidde og om brugernes parathed til at køre elektrisk forklarer Jim Dudmish, at medarbejderne modtager grundig introduktion inden elbilerne indsættes i driften. Medarbejderne modtager råd og vejledning om rækkevidde og optimering heraf ved økonomisk kørsel, instruktion i brug af forvarmer, automatgear mv. 

Kundernes miljørigtige valg

En del af PostNords vision er at være kundernes miljø-rigtige valg. Koncernen stræber efter at udføre alle opgaver på en så miljørigtig måde som muligt og arbejder mod at reducere CO2 –udledningen med 40 procent mellem 2009 og 2020. 

Fakta

Post Danmark har 53 Mercedes-Benz Vito E-Cell og et kørselsbehov
på 30.000 km./ år


Redaktør