Letbanen langs Ring 3

​I 2016 startede byggeriet af den nye letbane langs Ring 3. De 28 km letbane skal sikre bedre transportmuligheder på strækningen fra Lundtofte i Lyngby i nord til Ishøj i syd. 

​​​​

Region Hovedstaden er en af de 13 parter, der ejer den nye letbane på Ring 3. Letbanen har sit eget selskab - Ring 3 Letbane I/S. Det er det selskab, som skal bygge og drive letbanen. Du finder information om den nye letbane på www.dinletbane.dk. ​Hvis du har konkrete spørgsmål til letbanen, er det først og fremmest din kommune, du skal henvende dig til.

Bedre transportmuligheder

Letbanen kommer​ til at passere både Herlev Hospital og Glostrup Hospital, og vil sikre bedre transportmuligheder for både patienter, pårørende og medarbejdere på hospitalerne.

Her finder du ​et hurtigt overblik over de beslutninger, som regionsrådet har taget om letbanen.

Sådan anlæges letbanen

Her i filmen kan I blive klogere på, hvordan vi bygger letbanen i de kommende år. Arbejdet begynder for alvor i 2019. Filmen er produceret af Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.Er du interesseret i analyser og rapporter om potentialet for flere letbaner i Danmark, er de samlet i vores vidensbank o​m trafik.


Redaktør