Samarbejdsaftale med Lægemiddelindustriforeningen om videndeling, faglig rådgivning og finansiering af efteruddannelse for sundhedspersonale

​Det er din afdelingsledelse, der godkender din deltagelse i efteruddannelse, advisory boards og kongresser finansieret af lægemiddelvirksomheder.

Samarbejdsaftalen forklaret på 39 sekunder

Samarbejdsaftale beskytter mod usaglig og økonomisk påvirkning

Region Hovedstaden og lægemiddelvirksomhederne har en fælles interesse i at dele faglig viden og sikre den nødvendige efteruddannelse af vores sundhedspersonale. Regionen og lægemiddelindustrien har indgået en samarbejdsaftalen, som skal sikre, at regionens sundhedspersonale ikke udsættes for usaglig eller økonomisk påvirkning. Aftalen skal også sikre, at ordination af lægemidler og øvrige behandlingsformer udelukkende sker ud fra en lægefaglig vurdering.

Din leder skal godkende aktiviteter betalt af lægemiddelindustrien

Aftalen fastlægger, at det er din afdelingsledelse, der godkender og udvælger sundhedspersonale, der skal deltage i efteruddannelsesaktiviteter, advisory boards, sponsorater og kongresser, der bliver tilbudt af lægemiddelvirksomheder.

Den ledelsesmæssige forankring er vigtig for at sikre, at du som sundhedsperson kan deltage uafhængigt af økonomiske og personlige interesser, og at samarbejdet med lægemiddelvirksomheder foregår på en transparent måde.

Lægemiddelvirksomheder skal kontakte din afdelingsledelse

Lægemiddelvirksomheden skal derfor altid kontakte din afdelingsledelse med invitationer om deltagelse i konferencer, tilbud om sponsorater eller efteruddannelse. Lægemiddelvirksomheder må ikke kontakte den enkelte sundhedsperson direkte, og efteruddannelsesarrangementer må heller ikke være målrettet specifikke navngivne sundhedspersoner.

Du har også som sundhedsperson et ansvar for at overholde aftalen. Hvis du vil deltage i efteruddannelsesaktiviteter finansieret af lægemiddelvirksomheder, skal du sikre dig, at din deltagelse er godkendt af din afdelingsledelse.

Hvis du vil vide mere

Lægemiddelindustriforeningen og Region Hovedstaden samarbejder om en FAQ (spørgsmål og svar), som giver svar på mange spørgsmål.

FAQ til samarbejdsaftalen mellem LIF og Region Hovedstaden

FAQ til samarbejdsaftalen mellem LIF og Region Hovedstaden

Læs samarbejdsaftalen her

Samarbejdsaftale mellem LIF og Region Hovedstaden

Hvis du har spørgsmål, som ikke er besvaret i FAQ'en, er du velkommen til at skrive til: Laegemiddelindustri-efteruddannelse.center-for-hr@regionh.dk

Redaktør