Om Greater Copenhagen – en international metropol

Sammen skaber vi vækst og udvikling​

​​​​

Greater Copenhagen-samarbejdet er et politisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige, hvor vi står sammen om at fremme væksten i regionen. 

Den 1. januar 2016 blev The Greater Copenhagen & Skåne Committee etableret. Komiteen er en politisk samarbejdsplatform for regioner og kommuner i Østdanmark og Skåne med politiske fokus på at skabe vækst og erhvervsfremme.


En større og stærkere metropol 

Greater Copenhagen er en metropol med over 4 mio. indbyggere. Det giver en volumen, som gør, at metropolen for alvor kan konkurrere med eksempelvis Amsterdam og Hamborg. Og det er en af de primære grunde til, at regioner og kommuner arbejder tæt sammen om en fælles og fokuseret vækstdagsorden. 

Greater Copenhagen har et fælles arbejdsmarked og folk rejser på tværs af grænser mellem regioner, kommuner og lande for at investere, arbejde og uddanne sig.

Vi har høj livskvalitet, højtuddannede borgere og mange styrker inden for fx grønne løsninger. Det skal vi kendes for internationalt. Vi vil nedbryde grænserne mellem kommuner, regioner og lande og skabe et samarbejde, hvor vi trækker i samme retning og bruger midlerne til udvikling bedst muligt, så der skabes vækst og flere job.

Læs mere om Greater Copenhagen-samarbejdet, parternerne og de konkrete initiativer vi har taget for at tiltrække internationale virksomheder, investeringer og talenter på Greater Copenhagens egen  hjemmeside (åbner nyt faneblad). ​
Redaktør