Karrierebutikken – Copenhagen Skills 2017

​Karrierebutikkens stand ved dette års Copenhagen Skills Event i Bella centeret, illustrerer i høj grad hvordan unge kan bruge deres erhvervsuddannelse indenfor utrolig spændende brancher.

Bella Centeret var den 25. og 26. oktober udsmykket med stande, der repræsenterer de forskellige ungdomsuddannelsers muligheder – heriblandt særligt fokus på erhvervsuddannelser.

 
Ved karrierebutikkens stand var virksomhederne: Novo Nordisk, NCC, Kemp & Lauritzen, Olsen Metal, Welltec, Haas-Meincke, Region Hovedstaden, Andersson & Sørensen og projekt Fremtidens Maritime Håndværker repræsenteret. Det skyldes, at virksomhederne gerne vil understrege vigtigheden af dygtige faglærte, samt efterspørgselen på samme.
 
Virksomhederne er i høj grad interesserede i, at de unge uddanner sig, og de vil gerne hjælpe dem godt på vej ved blandt andet at tilbyde dem praktikpladser.
 
Energien på Karrierebutikkens stand var god, og stemningen høj. Virksomhederne er meget engagerede i de unge, og har stor interesse for at inspirer dem til at vælge den rette uddannelse. 

Hanne Hansen, som er repræsentant for Novo Nordisk, udtaler: ”Vi er her for at tiltrække de helt unge til uddannelserne – vi vil gerne så et lille frø hos dem. Og hjælpe de unge til at finde den rette vej. ” 

De utallige unge mennesker, der kom forbi karrierebutikkens stand var energiske og opsøgende. De fandt de forskellige standes aktiviteter sjove og interessante. Et af de helt store højdepunkter var SOSU-elevernes aktivitet. Deres øvelse gik ud på, at de unge skulle få en følelse af at give en indsprøjtning.  Brugen af kanylen var godt nok på en rå flæskesteg i stedet for et ægte menneske – men fornemmelsen skulle være nogenlunde den samme.
 
Det var spændende at få lov at prøve at give en indsprøjtning, selvom det nok føles lidt anderledes end at gøre det på et menneske. For mig var det super fedt at prøve, fordi jeg gerne vil være læge” lyder det fra 8. klasseseleven Dayani Udalagama.


Kort om Karrierebutikken og praktikpladser
Med Karrierebutikken vil Region Hovedstaden og virksomhederne vise, at der findes masser af praktikpladser inden for især industrien og byggeanlægsområdet til unge, der vil starte som lærling/elev på en erhvervsuddannelse.

Under praktikken får man løn, får et netværk og tager samtidig de første skridt mod en god karriere med gode løn- og ansættelsesmuligheder, når man er færdiguddannet.

Tjek også praktikpladsen.dk eller kontakt den erhvervsskole, som virker interessant, og hør mere om mulighederne for en praktikplads.

Redaktør