Sådan arbejder vi med indsatserne

​​Viden, attraktivitet og infrastruktur er i fokus, når Greater Copenhagen skal konkurrere med verdens førende metropoler​  - fire væksttemaer og to rammevil​kår danner grundlag for alle indsatserne

​​​

​Sådan vil vi styrke væksten 

Hvis Greater Copenhagen skal konkurrere med verdens førende metropoler, skal vi arbejde sammen på tværs af kommune- og regionsgrænser, og skellet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og den offentlige sektor skal væk. Sammen skal vi fokusere indsatserne, så vi bliver endnu bedre til det, vi er gode til. Vi skal satse på områder som energibesparelser, digitalisering, miljø og velfærdsteknologi, hvor vi ser mulighed for, at D​anmark kan få nye vindmølleeventyr.     

Vi fokuserer på:

​Viden. Viden er nøglen til vækst. Vi skal tiltrække endnu flere forskningsmidler, og der skal være tættere samarbejde mellem universiteter, erhvervsskoler virksomheder og den offentlige sektor. 

Attraktivitet. Alle ønsker at leve et sundt og trygt liv. Det kan man i Greater Copen-hagen, og det er et afgørende parameter for at tiltrække investeringer, virksomheder og talent til netop vores metropol. 

Infrastruktur.  Det skal være nemt og hurtigt at komme rundt  i Greater Copenhagen og rejse til og fra vores metropol. 

Vi investerer i:

  • ​stærke alliancer mellem videninstitutioner, virksomheder og den offentlige sektor, så fælles mål bliver til fælles løsninger. 
  • fokuserede og markante indsatser, som gør en forskel for borgere og virksom​heder
  • fælles global markedsføring af Greater Copenhagen

Fire væksttemaer og to rammevilkår

Virksomheder og videninstitutioner i Greater Copenhagen er blandt de bedste i verden, når det kommer til områder som grøn omstilling, velfærdsteknologi samt smarte og kreative løsninger. Det skal vi bygge videre på, og denne regionale vækst- og udviklingsstrategi er derfor bygget op omkring fire temaer: 
  • Sund vækst 
  • Grøn vækst
  • Smart vækst
  • Kreativ vækst.
Hvis vi skal lykkes med at skabe stærke erhvervs- og vidensmiljøer på det grønne, sunde, smarte og kreative område, kræver det, at der er de rette rammevilkår til stede. Vi har især fokus på to rammevilkår: 
  • Effektiv og bæredygtig mobilitet
  • Kompetent arbejdskraft og internationalisering ​

Sammen skaber vi resultater

Hvis vi skal sikre høj vækst og livskvalitet i hovedstadsregionen, skal vi samarbejde om fælles politiske målsætninger.  Derfor inviterer Region Hovedstaden kommuner, virksomheder, vidensinstitutioner og organisationer til at indgå stærke partnerskaber og i fællesskab sætte handling bag ordene i denne regionale vækst- og udviklingsstrategi. Effekterne af indsatserne vil blive mål, så vi sikrer, at vi investerer, hvor der er størst effekt.
Redaktør