Test en elcykel

​Det skal være nemt at tage cyklen i stedet for bilen. Derfor deltager vi i projektet Test en elcykel, hvor borgere og ansatte kan låne en elcykel på de lange distancer i tre måneder​.

Foto: Claus Bjørn Larsen​​

Vi vil gøre det nemt og overskueligt for flere pendlere at skifte bilen ud med cyklen til den daglige transport. Derfor deltager vi i projektet Test en elcykel, hvor bilister, der har mere end 5 km til arbejde, kan låne en elcykel i tre måneder. At tage cyklen giver færre sygedage, mindre CO2 og bedre plads på vejene.

 

Største indsats for elcykler til dato

I alt deltager otte hospitaler og otte kommuner i Test en elcykel. Det er Danmarks største samlede fremstød for elcykler. 250 elcykler er indkøbt, og de skal lånes ud syv gange i alt. 1.700 personer skal i perioden 1. april 2014 til 1. juni 2016 prøvekøre en elcykel i tre måneder. Målet er, at tre ud af fem testpersoner efter at de tre måneders prøve vælger at pendle til arbejde på en elcykel. En af dem der har testet en elcykel er radiovært Monica Krog-Meyer. I filmen her kan du se hvad hun synes: 

 

 
Region Hovedstaden bidrager med 1,92 mio. kr. til Test en elcykel. De penge går især til at udlåne elcykler til ansatte på hospitalerne. Som en af de største arbejdspladser i Danmark vil vi nemlig gerne blive et forbillede for grøn medarbejdertransport. 

Kontakt

Helen Lundgaard
Telefon: 38 66 55 04

 
Anna Thormann
Mobil: 31 45 11 34
E-mail: anna.thormann@gate21.dk ​​​​
Redaktør