Elbiler som delebiler

​Vil du hellere leje en bil end eje, så er delebiler et alternativ

​​​

​Efter de første positive erfaringer med elbiler udvider Delebilfonden LetsGo bilflåden med langt flere elbiler. LetsGo delebilkonceptet er et alternativ til det at være bilejer. Hos LetsGo kan du få bil, når du vil, og du kan få lige netop den bil, der passer dig bedst og dit aktuelle behov.

De fleste bilejere er knyttet til deres bil og vælger at anskaffe den bil, der som udgangspunkt opfyler flest tænkelige behov. Men hvorfor egentlig vælge en stor stationcar, blot fordi du hvert andet år kører til Gardasøen?

LetsGo udfordrer vanetænkningen og tilbyder et koncept, hvor man kan få lige præcis den type bil, der passer bedst til situationen. Bybiler, familiebiler, stationcars, kassevogne og naturligvis elbiler. 

”Vi tror på et ændret ejerskab af bilen og tænker mobilitet som en fleksibel service afhængig af behov i stedet for ejerskab af en bestemt bil”, siger Bjarke Fonnesbech, direktør for LetsGo. 

Elbiler understøtter visionen

LetsGo er et delebilkoncept, der udbydes af Delebil-fonden. Delebilfonden er almennyttig og arbejder for mere grøn transport. Elbilen er lige i øjet. Elbiler har et betydeligt potentiale til at påvirke vores klima i den rigtige retning. Elbiler bidrager til et bedre bymiljø i kraft af mindre støj og ingen skadelig udstødning.

"Elbilen passer godt ind i delebilkonceptet, og over de næste måneder udvider vi antallet med 25 elbiler."

Elbilen passer godt ind i delebilkonceptet og giver brugerne en let adgang til at prøve en elbil. ”Typisk bruges elbilerne til de korte ture og af brugere, der bor tæt på, hvor bilerne er parkeret hhv. Det Grønne P-hus på Nørrebro og ved Dyrkøb i indre København.” 

”Vi oplever en stigende efterspørgsel fra såvel private brugere som virksomheder. Og vi har stor tilfredshed blandt brugerne af elbilerne.”, siger Bjarke og fortæller, at brugerne skal vænne sig til elbiler. Men når de først har prøvet dem, så bruger de dem igen.

Den kraftige udvidelse af antallet af elbiler sker som led i en række nye projekter, som får støtte fra bl.a. Energistyrelsen og Trafikstyrelsen, fortæller Bjarke Fonnesbech.

​Delebilkoncept baner vejen for elbiler

LetsGo oplever en stigende efterspørgsel fra virksomheder. De benytter elbilerne enten som led i et ønske om at styrke CSR indsatsen, optimere driften og udnyttelsen af egne biler, eller nedbringe brugen af taxa.

”Vores online reservationssystem, hvor medarbejdere booker biler i puljer, giver grundlag for at optimere en virksomheds bilflåde. Ofte ser vi, at antallet af biler kan reduceres ved bedre udnyttelse. Det giver mulighed for at introducere elbiler på et omkostningseffektivt grundlag”, fortæller Bjarke Fonnesbech begejstret.

Aktuelt udvides reservationssystemet, så det kan vise elbilernes aktuelle ​​​batterikapacitet. Det gør, at bilerne kan bookes uden fast buffer til opladning, men med variabel interval afhængig af behovet for opladning. 

Delebiler er et godt alternativ til at eje egen bil eller som supplement til cykel og kollektiv transport. Du kan bruge konceptet alt efter behov; weekendtur med familien, kørsel i forbindelse med fritidsaktivitet, storindkøb eller måske endda turen til Gardasøen.​
​​
Redaktør