Copenhagen Electric nyheder

​Her kan du se hvilke nyheder Copenhagen Electric har, om bl.a. webinarer, konferencer m.m. 

Seneste nyt fra Copenhagen Electric

Nendefor kan du se vores seneste og kommende arrangementer samt seneste nyt fra vores projekter. Husk også at du altid kan finde relevant information om elbiler og ladning på elbilviden.dk

Hvilket tema vil I gerne høre mere om?

Copenhagen Electric har planlagt to webinarer mere til foråret 2021 og vil gerne høre hvilke emner det er mest relevant at tage op? send dine forslag til cph-electric@regionh.dk. 


1. december 2020 Online konference og workshop om elektrificering af den tunge transport

Rådet for Grøn Omstilling og Copenhagen Electric i Region Hovedstaden inviterer til online workshop og konference om elektrificering af den tunge transport tirsdag den 1. december kl. 9.00 - 15.00.


Deltag og lær mere om potentialerne og perspektiverne for elektrificering af tung transport og bidrag selv aktivt til at sætte scenen. 
Den grønne omstilling af erhvervstransporten er godt i gang. Forpligtende målsætninger gør, at vi på transportområdet står over for at skulle fortage tiltag allerede nu for at bidrage til 70 % reduktion i CO2 udledningen i 2030.  Vi ønsker, sammen med jer, at øge vidensniveauet og understøtte omstillingen i Danmark, så vi sammen kan nå målet.

Arrangementet vil bestå af to dele, en konference- og en workshopdel. Se programmet for dagen her.

Du kan se eller gense konferencen her. 

Hvis du ønsker at få tilsendt slides bedes du skrive til
christina.bech.godskesen.andersen@regionh.dk eller
kia.madsen@regionh.dk


10. november 2020 Lancering af Elbilviden.dk

​For første gang kan danskerne tilgå en uvildig hjemmeside udelukkende om elbiler og ladning. Elbilviden.dk tilbyder én samlet indgang for folk, der vil have viden om køb, ejerskab og brug af elbil. Og den har vi været i spidsen for at udvikle! 

Se mere på elbilviden.dk og læs vores Pressemeddelelse.


10. november 2020 Elbilnetværk - live steaming fra Politikens Hus

Det sidste elbilnetværk blev afholdt  den 10. november 2020, via online streaming fra Pressen, Politikens Hus.

Programmet bød på følgende: 
  • Vær med til lanceringen af den nye hjemmeside om elbiler, elbilviden.dk med relevant indhold til dig som privat elbilist, kommune og erhverv.
  • Hør mere fra kommuner og virksomheder, der er godt i gang med den grønne omstilling og få inspiration til din kommune eller virksomheds elbil- og ladestrategi.
  • Forstå behovet og udnyttelse af smarte ladeløsninger
  • Bliv klogere på fremtidige rammebetingelser på baggrund af de nye afgifter for elbiler
  • Få branchens og det offentliges bud på elektrificering af erhvervstransportenog deltag i debatten om, hvordan vi kan bruge offentlige indkøbskrav til at understøtte et grønnere transportvalg

Du kan gense hele Elbilnetværket 2020

Hvis du ønsker at få tilsendt slides bedes du skrive til ronja.helelshoej.soerensen@regionh.dk. 


27. oktober 2020 Webinar: Hvordan sikrer vi at ladeinfrastrukturen kommer?

Tirsdag d. 27. oktober kl 13:00-14:30 afholdte vi, i samarbejde med den grønne tænketank CONCITO, et webinar omkring den fremtidige ladeinfrastruktur.

Baggrund:

Elbilerne forventes at komme i stort tal i løbet af de næste 5-10 år, og ladeinfrastrukturen skal følge med. Der er stort politisk fokus på at ladeinfrastrukturen er en barriere for udbredelsen af elbiler, men hvor meget og hvor hurtigt skal den etableres? Dette webinar vil udrede hvilke aktører, der har en rolle i denne opgave.

For de elbilister, der parkerer på egen grund, er det rimeligt enkelt. De vil primært lade op hjemme – enten med en særlig ladestander eller på husets almindelige måler. For den øvrige opladning er det lidt mere kompliceret – der skal etableres et samarbejde mellem ladeoperatør og grundejeren i form af kommune, virksomhed/boligselskab o.l. Det er denne del af ladeinfrastrukturen, webinaret fokuserer på.

Webinaret er en del af en lille webinarserie på 3 webinarer om elektrificering af transporten, som er planlagt af Region Hovedstadens elbilsekretariat, Copenhagen Electric og udført af den grønne tænketank, CONCITO.

Program:

  1. Kort introduktion v/ moderator Susanne Krawack

  2. Behovet for ladeinfrastruktur v/ Lærke Flader, Dansk Elbil Alliance

  3. Grundlæggende regler for etablering af ladeinfrastruktur v/ Kathrine Fjendbo Jørgensen

Spørgsmål fra deltagere og moderator

Vi inviterer ladeoperatører og energiselskaber til at deltage i debatten.

Alle er velkomne, men webinaret er målrettet kommuner og virksomheder.

Ønsker du at se eller gense webinaret, kan du kontakte os.26. maj 2020 Webinar om Ladestanderbekendtgørelsen

Region Hovedstaden afholdte i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrrelsen et webinar om den nye Ladestanderbekendtgørelse. Du kan se eller gense webinaret herunder:
Redaktør