Elbilpartnerskaber

Copenhagen Electric koordinerer for tredje år i træk et elbilpartnerskab for hele Danmark med tilskud til indkøb af elkøretøjer

Region Hovedstadens elbilsekretariat har i 2014, 2015 og 2016 etableret elbilpartnerskaber med deltagelse af virksomheder, kommuner og andre offentlige flådejere. Partnerskabet giver støtte til indkøb af elkøretøjer, organiserer indkøbssamarbejder af elbiler og guider vedrørende indkøb af ladestationer for hhv. kommuner og virksomheder. 

Projektet sikrer opsamling og spredning af de erfaringer med anvendelse af elbiler, som indsamles i projektet. Udover erfaringer bliver der halvårligt afholdt partnerskabsmøder, der koordineres med et kommunalt elbilnetværk. 

På partnerskabsmøderne vil status på projektet blive gennemgået, og præsentation af udvalgte cases og aktuelle nyheder blive præsenteret.  De 3 partnerskaber sætter i alt ca. 1500 elbiler på gaden.

Læs mere om muligheden for at deltage i elbilpartnerskabet her.

Nedenfor gives der et kort status på resultaterne for projekterne: 

Første partnerskab (2014-2015) Projektet er nået til den fase, hvor alle projektpartnerne har anskaffet deres elbiler. Der er i alt indkøbt 505 elbiler til kommuner, regioner og virksomheder. Projektet havde en forventet anskaffelse på 511 elbiler fordelt på 31 partnere. Hvis I har interesse for at læse om  erfaringer med elbilerne blandt partnerne, se her.

Andet partnerskab (2015) har støttet anskaffelse af 213 elbiler i Østdanmark. Projektet er lukket for tilmeldinger, det fleste har indkøbt deres biler og er i gang med atfå tilskud til bilerne udbetalt fra Energistyrelsen via Copenhagen Electric.  

Tredje partnerskab (2016-2017) blev i januar 2016 skudt i gang med 39  partnere og 870 planlagt anskaffede elkøretøjer. Elbilpartnerskabet dækker geografisk hele Danmark og forskellige typer af elkøretøjer. Læs mere om partnerskabet og muligheden for at deltage her.


Redaktør