Kom godt i gang med elbil

Overvejer du at anskaffe en elbil? Så er der nogle overvejelser, du med fordel kan gøre dig​

​Kørselsbehov

Start med at gøre dig klart, hvad dit kørselsbehov er. Har du dagligt eller ind i mellem brug for at køre længere ture, skal du overveje en elbil med mulighed for hurtig opladning.

Hvis du kun skal bruge en bil til pendling til og fra arbejde og  andre kortere ture inden for samme landsdel, kan en elbil med almindelig opladning være løsningen. 

Strøm

Din elbil har naturligvis brug for strøm. Overvej, hvor og hvor ofte du har brug for opladning. Kan du kan nøjes med at oplade hjemme, eller har du brug for netværket af offentlige ladestander? 

En forudsætning for at oplade hjemme er, at du har privat eller fast parkeringsplads. Ellers er du henvist til offentlige ladestandere og dermed ikke sikker på en ledig plads.

Hvis du brug for at lade op i det offentlige rum, kræver det et abonnement hos en elbiloperatør.

Batterileje

Nogle elbiler sælges inklusive batteri, dvs. du selv ejer batteriet. Andre elbiler sælges med en tilhørende lejeaftale, hvor du lejer batteriet i stedet for at eje det. Ved at leje batteriet bliver bilens pris lavere, og du behøver ikke bekymre dig om garantiforhold og ydeevne.

Økonomi

Du bør naturligvis vurdere, hvad det koster at eje en elbil, herunder bilens anskaffelsespris og løbende driftsomkostninger. Drifts- og vedligeholdelsesomkostninger på elbiler er typisk lavere i forhold til udgifterne på konventionelle biler.

​Vælger du et abonnement, hvor strømforbruget er inkluderet, har du en fast pris på drivmiddel. Det  kan være en betydelig fordel i forhold til stigende brændstofpriser.

Redaktør