Letbanen langs Ring 3

​​I 2016 startede byggeriet af den nye letbane langs Ring 3. De 28 km letbane skal sikre bedre transportmuligheder på strækningen fra Lundtofte i Lyngby i nord til Ishøj i syd. 

​Region Hovedstaden er en af de 13 parter, der ejer den nye letbane på Ring 3. Letbanen har sit eget selskab - Ring 3 Letbane I/S. Det er det selskab, som skal bygge og drive letbanen. Du finder information om den nye letbane på www.dinletbane.dk. Hvis du har konkrete spørgsmål til letbanen, er det først og fremmest din kommune, du skal henvende dig til.

Bedre transportmuligheder

Letbanen kommer​ til at passere både Herlev Hospital og Glostrup Hospital, og vil sikre bedre transportmuligheder for både patienter, pårørende og medarbejdere på hospitalerne

Du finder information om den nye letbane på www.dinletbane.dk. ​Du finder information om den nye letbane på www.dinletbane.dk. ​Her finder du et hurtigt overblik over de beslutninger, som regionsrådet har taget om letbanen.

Sådan anlægges letbanen

Her i filmen kan I blive klogere på, hvordan vi bygger letbanen i de kommende år. Arbejdet begynder for alvor i 2019. Filmen er produceret af Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Er du interesseret i analyser og rapporter om potentialet for flere letbaner i Danmark, kan du finde dem her.

Redaktør