Transport for Greater Copenhagen

I dag spilder hovedstadsområdets bilister allerede over 9 mio. timer om året på at sidde i kø. Om bare 10 år vil forsinkelserne være dobbelt så store. 18,4 mio. timer forventes da at gå tabt i biltrafikken på grund af trængsel, og det vil i timer svare til, at 10.000 personer ikke laver andet end at sidde i kø året rundt.

En r​egion i vækst
Trængsel på vejene og kapacitetsproblemer på banen er et problem, der berører mange, og udfordringerne vil vokse i de kommende år, hvor indbyggertallet forventes at stige med over 200.000.

I 2025 forventes den stigende trængsel at betyde, at bilisterne spilder over 18 mio. timer på at sidde i kø. Samtidig skal den kollektive trafik i hovedstadsområdet i 2025 håndtere 15 pct. flere ture end i dag. Det svarer til 141.000 ekstra ture dagligt.

Region Hovedstaden har derfor i fællesskab og i regi af Greater Copenhagen taget fat på at løse de trafikale udfordringer for at få skabt et sammenhængende og velfungerende transportsystem. I dette arbejde vil vi fokusere på den kollektive transport. 

Løsninger

Regionen vil sammen med staten, kommuner og trafikselskaber m.fl. arbejde for et beslutningsgrundlag for at etablere én samlet politisk ledelse for hele den kollektive trafik i hovedstadsområdet - dvs. busser, lokalbaner, metro, S-tog, letbane, kystbane og øvrige regionale tog.​​ Indsatsen kaldes Transport for Greater Copenhagen.​​​

​#Bedretrafik på de sociale medier

Vær med i debatten om trængsel i hovedstadsområdet på sociale medier. Det kan du gøre ved at lægge et billede af bilkøen, et overfyldt s-tog eller en anden trafikoplevelse - god som dårlig - på Facebook, Twitter eller Instagram og tag med #bedretrafik. Når du deler artikler, der handler om emnet, kan du også bruge #bedretrafik. 

 Du kan også holde øje med de udfordringer, vi selv poster på regionens egne profiler på Facebook, Twitter og Instagram og være med til at diskutere løsningsforslag.
​​
Redaktør