Klager og genbehandling

​​Du kan her finde information om, hvordan og hvornår du kan søge om genbehandling af din ansøgning, hvis du ikke er tilfreds med den skole, du er blevet tildelt. Hvis du mener, at der er sket en fejl i forhold til reglerne i optagelsesbekendtgørelsen, og du ikke har fået en positiv afgørelse af din genbehandlingssag, kan du indgive en retslig klage.

​Genbehandling af ansøgning

Du modtager besked om, hvilken skole du har fået reserveret plads på i e-boks senest den 29. april 2021.

Hvis du ikke er tilfreds med den plads, du har fået tildelt, kan du bede om at få din ansøgning genbehandlet senest to uger efter fordelingsudvalget har sendt sin afgørelse om, hvor du har fået plads. 

Fristen for at søge om genbehandling er udløbet. 

Svar på din klage bliver sendt den 27. maj 2021 til e-boks.

Hvis du har spørgsmål om genbehandling af ansøgninger, skal du skrive til denne adresse: genbehandlingssager@regionh.dk eller ringe til fordelingssekretariatet på 
38 66 55 44. Telefontid: Alle hverdage kl. 10-13.

Læs mere om elevfordeling til stx og hf

Retslige klager 

Hvis din sag har været genbehandlet, kan du klage over retslige spørgsmål i genbehandlingssagen, men ikke over fordelingsudvalgets skøn over reservation af pladser til ansøgere på de enkelte institutioner. 
  
Retslig klage skal være indgivet senest to uger efter fordelingsudvalget har sendt sin afgørelse af din genbehandlingssag. Fordelingsudvalget vil udarbejde en udtalelse, som klageren får i høring i syv dage. Derefter optages sagen til afgørelse af Region Hovedstaden.  


Redaktør