Armstøtter skal understøtte patienters selvstændighed ved måltidet

Patienter med en rygmarvsskade kan have brug for hjælp til at spise på grund af nedsat hånd- og armfunktion. Klinik for Rygmarvsskader ved Rigshospitalet undersøger i 2019, hvordan teknologier kan understøtte patienternes rehabilitering og selvstændige deltagelse i måltidet.
Vent...

Når en patient får en rygmarvsskade, kan vedkommende have brug for hjælp til at spise i en kortere eller længere periode. Klinik for Rygmarvsskader og VihTek undersøger i samarbejde, hvordan teknologier til selvstændig spisning kan understøtte ikke kun den fysiske, men også den sociale og psykiske rehabilitering efter en rygmarvsskade.

Demonstration af teknologier

En gruppe bestående af både patienter, pårørende, fysio-, ergoterapeuter, sygeplejersker samt en bachelor i ernæring og sundhed har afprøvet forskellige spiserobotter og armstøtter for at finde den løsning, der bedst understøtter rehabiliteringen. Det drejer sig om følgende løsninger:

Armstøtter

  • iFloat, Gloria Mundi Care
  • Dowing, Carewarekompagniet
  • Pura, Carewarekompagniet

Spiserobotter

  • iEAT manual, Gloria Mundi Care
  • iEAT automatisk, Gloria Mundi Care
  • Nelson, Jysk Handi

Efter demonstrationen er Dowing fra Carewarekompagniet blevet valgt til testen. Valget er faldet på denne løsning ud fra en forventning om, at armstøtten vil kunne understøtte patienternes selvstændige deltagelse i måltidet og samtidig vil understøtte et naturligt bevægemønster og derfor bidrage til den fysiske rehabilitering af hånd-/armfunktion.

Fakta om projektet

Kontakt Anne Marie Berg , hvis du er interesseret i at vide mere om projektet.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor