NeuroRehab 2019 satte fokus på kvalitet

​Fokus for NeuroRehab 2019 var kvalitet i neurorehabilitering ud fra forskning, teknologi og patienternes perspektiv. Over 420 fagpersoner fra hele landet, var samlet d.17. juni 2019 i DGI-byen til NeuroRehab 2019. De fleste oplæg er nu tilgængelige på konferencens hjemmeside.

Vent...

Flere perspektiver på kvalitet

NeuroRehab bød på flere perspektiver på kvalitet i neurorehabilitering.

Neurocentrets direktør på Rigshospitalet, Jannick Brennum åbnede konferencen:

"Selvfølgelig skal teknologien fungere, men kvalitet i neurorehabilitering handler for mig om, at vi som fagpersoner skal hjælpe den rygmarvsskadet eller hjerneskadet med at bevare sine sociale relationer efter skaden," sagde Jannick Brennum

Formiddagens keynote speaker var Uffe Juul Jensen, professor i filosofi ved Aarhus Universitet, som kom med en filosofisk tilgang til kvalitetsbegrebet.

I pauserne var der mulighed for at besøge markedspladsen, hvor alle stande havde produkter indenfor neurorehabilitering. Desuden kunne deltagerne møde patienter foreninger og prøve forskellige tiltag indenfor neurorehabilitering i fordybelses-universet som bl.a. kørestolsteknik og teknologier til selvtræning under indlæggelse.

Kvalitet belyst på tre symposier

  • Forskning som grundlag for kvalitet
  • Hvordan bruger vi data til at øge kvalitet?
  • Brugernes oplevelse af kvalitet

Eftermiddagen blev indledt med patientperspektivet på kvalitet, hvor Rikke Schmidt Kjærgaard holdte oplæg om hendes oplevelse som patient. Rikke er ph.d., medstifter og leder af virksomheden Graphicure og har skrevet bogen: Blink – da jeg mistede livet og lærte at leve.

Konferencen blev afsluttet med en paneldebat med tre forskellige perspektiver på temaet kvalitet i neurorehabilitering.

De fleste oplæg er nu tilgængelige på konferencens hjemmeside.

Arrangørerne
Det var anden gang at NeuroRehab blev afholdt, første gang var i 2017. Konferencen blev arrangeret af klinikker fra Rigshospitalet, der alle arbejder med neurorehabilitering: Neurologisk Klinik, Klinik for Ergo- og Fysioterapi, Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade og Klinik for Rygmarvsskader samt VihTek - Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Udviklingskonsulent Tina Myung Povlsen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor