Ny robothandske skal genskabe håndfunktion

Virksomheden Tendo arbejder på at udvikle en ny handske til personer med nedsat håndfunktion. Målet er at skabe en blød robothandske – et exoskelet på hånden, som styrker håndens greb. Som samarbejdspartner har VihTek afholdt workshops, hvor kliniske fagspecialister fra Rigshospitalet Glostrup gav feedback på løsningen.

Vent...

Ny robothandske til personer med nedsat håndfunktion

Tendo er en ny handske til personer med nedsat håndfunktion. Målet er at skabe en blød robothandske – et exoskelet på hånden, som styrker håndens greb. Tommelfingeren, pegefingeren og underarmen udstyres med bløde kunstige sener og smarte sensorer, der kan modtage signaler om at igangsætte og tilføre ekstra styrke til en bevægelse.

Feedback fra Rigshospitalet Glostrups fagspecialister

Hænderne er et vigtigt redskab, som skal fungere, hvis mange dagligdags gøremål skal gennemføres selvstændigt. Nedsat funktion i en hånd kan fx besværliggøre basale opgaver som at spise, drikke, gå på toilettet og klæde sig på. Patienter med dysfunktionelle hænder kan have hjerne- eller rygmarvsskade eller andre lidelser som gigt.

VihTek har afholdt workshops, hvor kliniske fagspecialister gav feedback på Tendo med udgangspunkt i de omtalte patientgrupper og anvendelse på hospitalet.

Mange samarbejdspartnere gennem DigitaliseringsBoost

Samarbejdet mellem Tendo og VihTek er en del af det nationale tilbud DigitaliseringsBoost, der er målrettet virksomheder, der udvikler nye digitale løsninger. Micro Technic, Ohmatex, Odense Robotics og Mads Clausen Instituttet indgår ligeledes i samarbejdet.


Hvis du vil vide mere så kontakt rh-vihtek@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor