Donationer skal sikre gode rammer for fysisk aktivitet på fire neurologiske afdelinger i Region Hovedstaden

​VihTek fortsætter arbejdet med at skabe gode rammer for fysisk aktivitet blandt patienter ved hjælp af teknologiske løsninger i samarbejde med fire neurologiske afdelinger i Region Hovedstaden. De første løsninger er taget i brug vinter/forår 2020. De vil som en del af projektet blive evalueret med en procesevaluering, der skal give indsigt i implementeringsprocessen.

Vent...
Tegning af Active Floor

Projektet "Fysisk Aktiv i Neurorehab" har til formål at skabe rammer, der faciliterer til fysisk aktivitet blandt patienter i neurorehabilitering på hospitaler i Region Hovedstaden.  Det gøres ved at implementere teknologiske træningsløsninger og understøttende arbejdsgange på fire neurologiske afdelinger og samtidig følge denne implementering tæt.

Som de første to afdelinger, kunne Afdeling for Rygmarvsskader ved Rigshospitalet og Neurologisk Apopleksiafsnit N11 ved Bispebjerg Hospital fra 1. februar 2020 introducere patienter for træningsløsningerne Muvi og Bemo. 1. marts fulgte Afsnit for Neurorehabilitering ved Nordsjællands Hospital Frederikssund og N35 og N45 Apopleksienheden Rigshospitalet Glostrup. De sidste afdelinger arbejder med kognitiv, kommunikativ og social rehabilitering med løsningen Det aktive bord fra Active Floor.

"Fysisk Aktiv i Neurorehab" bygger videre på erfaringer fra "Selvtræning med teknologi", som VihTek har arbejdet med i 2018 og 2019. På baggrund af det tidligere projekt, har VihTek besluttet at følge implementeringen tæt og gennemføre en procesevaluering. Procesevalueringen er en metode, der skal give indsigt i fremmende og hæmmende faktorer ved implementering af træningsløsninger i klinisk praksis.

Læs mere om projektet her.

"Fysisk Aktiv i Neurorehab" er et samarbejde med:

Projektet vil foregå i perioden fra september 2019 til marts 2021 og er støttet af midler fra TrygFonden og Helsefonden.

Hvis du vil vide mere kan du kontakte:

Jakob Rud Sørensen
Udviklingskonsulent, cand.scient. i fysioterapi
jakob.Rud.Sorensen.01@regionh.dk

Anne Marie Berg,

Specialkonsulent, ph.d., cand. scient. geogri. 

anne.marie.berg@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor