Tegning af patient med tankemylder

Sansevogn reducerer uro og tankemylder hos patienter i psykiatrien

​Personer med psykiske lidelser og misbrug kan opleve angst, stress og uro. En afprøvning af mobile sansevogne på to afsnit på Psykiatrisk Center Sct. Hans viser, at sansevognene bidrager til at reducere angst og tankemylder hos patienterne og giver dem en oplevelse af ro og glæde.

Vent...

Forskning viser at stress og aggressivitet kan reduceres hos psykiatriske patienter gennem stimulering af sanser. I samarbejde med afsnit R3 og M21 på Psykiatrisk Center Sct. Hans har VihTek afprøvet to sansevogne, der projekterer lys, lyd og naturfilm. Evalueringen viser blandt andet, at patienterne sætter stor pris på muligheden for at kunne bruge sansevognen. De oplever, at sansevognen reducerer tankemylder, irritation og angst og giver dem ro, glæde og en følelse af afslappethed, hvilke gør det nemmere at koncentrere sig om samtaler eller ting man holder af og at falde i søvn. 

"Det er paradis på jorden. Det er lige før, jeg kan falde i søvn. Når jeg er færdig med den, er jeg en helt anden" (Patient)

Region Hovedstaden har etableret sanserum på flere psykiatriske afdelinger. Afprøvningen af sansevognen viser, at de kan bruges som et billigere og mere fleksibel alternativ til sanserum, idet sansevogne både kan bruges på patientens egen stue og i sanserum. Både personale og medarbejdere oplever, at sansevognen er lette og intuitive at bruge, og afdelingen har købt sansevognene efterfølgende. Læs hele evalueringen her.

Afprøvningen er gennemført i samarbejde med Afsnit R3 Fyrrehus og M21 Fjordhus, Psykiatrisk Center Sct. Hans.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte rh-vihtek@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor