Treax Pads – en ny måde til balance- og styrketræning

VihTek tester i samarbejde med Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital Treax Pads fra Innovaid. Formålet er at få fysioterapeuternes erfaring og vurdering af den teknologiske løsning og patienternes oplevelse af træningen med udstyret. Projektet vil blive evalueret med en VTV (velfærdsteknologivurdering).

VihTek har indgået samarbejde med Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital om test af Treax Pads. Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital tilbyder specialiseret genoptræning til patienter med balance- og/eller svimmelhedsproblematik forårsaget af vestibulær dysfunktion.

 

Der findes flere forskellige teknologiske løsninger, der kan understøtte træningen. Når valget er faldet på Treax Pads, skyldes det, at løsningen muliggør en kombination af styrke- og balanceelementer, som det anbefales til træning mod svimmelhed for faldtruede patienter.

 

Treax Pads er et træningssystem som reagerer ved berøring med hænder eller fødder. Systemet består af en række forskelligfarvede pads, der reagerer ved berøring. Terapeuten eller brugeren kan udvikle øvelser til træning af balance, koordinering og vægtbæring. Treax Pads har to grundlæggende funktioner: kraftskala og tilfældig lyssignal. Læs mere om Treax Pads fra Innovaid her

Treax Pads vil indgå i holdene på Faldklinikken og alle patienter, der deltager i holdtræning på Faldklinikken vil blive inkluderet i projektet.

Projektet løber fra medio september og året ud og evalueres med en VTV (Velfærdsteknologivurdering). Evalueringen vil blive baseret på fysioterapeuternes og patienternes oplevelse med Treax Pads som træningsredskab.

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte udviklingskonsulent Tina Myung Povlsen.

Redaktør