Åbent Hus i VihTek bød på fremvisning af teknologier og nye arbejdsmetoder

​Dørene i VihTek stod åbne for klinikere, virksomheder og venner af huset ved åbent hus i oktober 2017. Anledningen var oprindeligt flytningen til nye lokaler, men VihTek benyttede lejligheden til at fremvise et udpluk af vores aktiviteter f.eks. en ny arbejdsmetode til facilitering af innovationsworkshops samt en virtual reality cykel, som aktuelt testes af unge med erhvervet hjerneskade.

Efter en velkomst ved VihTek's leder Charlotte Kira Kimby kunne gæsterne på dagen høre, hvordan en havenisse kan illustrere rejsen igennem en innovationsproces. Nissen anvendes i et innovationsspil udviklet af VihTek til facilitering af workshops.

Gæsterne kunne endvidere afprøve forskellige velfærdsteknologier:

  • Man kunne få sved på panden på en virtuel reality-cykel samt prøve almindelige virtual reality-spil, som testes til rehabilitering af neurologiske patienter.
  • Iført synsnedsættende briller kunne man lege patient og afprøve sensorplader, som er testet til rehabilitering af patienter med balancebesvær.
  • En faldalarm til sengeflygtige patienter, som i mange tilfælde kan erstatte en fast vagt, blev også præsenteret.

Da der var både virksomheder, udviklere, klinikere og brugere tilstede, benyttede flere lejligheden til at sætte ansigt på hinanden og dele erfaringer på tværs af sektorer. VihTek vil gerne sige tak til alle, som deltog og gjorde dagen hyggelig og vellykket.

Kontakt os gerne, hvis du ikke nåede med til åbent hus og er nysgerrig efter at se og høre om nogle af vores aktiviteter i VihTek.

Redaktør