Designstuderende giver inspiration til indretning af ny hospitalsbygning

Studerende fra Aalborg Universitet gav i denne uge deres bud på indretning af rum til patienter og pårørende i det kommende Neurorehabiliteringshus ved Rigshospitalet Glostrup, da de præsenterede resultatet af en intensiv brugernær designproces for arkitekter fra Center for Byggeri og VihTeks medarbejdere.

I efteråret 2016 har studerende på uddannelsen Bæredygtigt Design ved Aalborg Universitet i Sydhavnen i samarbejde med VihTek arbejdet med indretning af det kommende N-hus. Igennem en intensiv brugernær proces har de studerende foretaget observationer og interviewet personale og pårørende med tilknytning til Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade. På den baggrund har de studerende udviklet prototyper på indretningen af fællesarealer med patienter og pårørendes behov øje for. Resultatet er inspirerende løsninger til henholdsvis afsnitstorv og nicher udenfor patientstuerne, som tilgodeser ønsker om hjemlighed og privathed på hospitalet.

Center for Byggeri var med ved fremlæggelsen
"Der bliver skubbet lidt til den måde, vi forestiller os indretningen af hospitalerne", siger Annette Krath Poulsen fra Center for Byggeri, der til daglig arbejder med indretning på Rigshospitalet (Blegdamsvej og Glostrup). "Så det er meget interessant at høre de studerendes bud på løsning af disse opgaver. Det er tydeligt, at de har lyttet til brugernes ønsker".

Fakta om Neurorehabiliteringshuset
N-huset skal stå klar i 2020 og vil blive et af verdens førende centre for højt specialiseret neurorehabilitering med plads til 125 patienter med enten skader på rygmarven eller traumatiske/komplekse hjerneskader fra hele Østdanmark, Færøerne og Grønland. Læs mere her.

Redaktør