Stor interesse for faldforebyggende velfærdsteknologiske løsninger

60 klinikere og andet personale fra hospitaler og kommuner fra Region Hovedstaden og Region Sjælland deltog, da VihTek var vært for eftermiddagsarrangementet om forebyggelse af fald på Rigshospitalet Glostrup. Formålet var at dele viden om de faldforebyggende løsninger, som VihTek har arbejdet med i 2016 og foråret 2017. Ud over at høre om, se og prøve løsningerne kunne man også få implementeringsguides og evalueringer med hjem.

Under arrangementet cirkulerede deltagerne mellem fire stationer:

  • Optisk sensor til forebyggelse af fald fra seng (IntelligentCARE). Løsningen er udviklet af ANYgroup og blandt andet testet på Neurologisk Klinik; Rigshospitalet Glostrup.
  • En seng med justerbar højde, der kan indstilles i højden fra 15 cm over jorden til 80 cm. FloorBed er udviklet af Accora og forhandles i Danmark af Jøhl A/S. Sengen er i test på Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade, Rigshospitalet.
  • En træningsteknologi til træning af vestibulær dysfynktion (Treax Pads) testet på Faldklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
  • Kædedyner fra Zibo Athene, som anvendes på Neurologisk Afdeling N, Herlev og Gentofte Hospital.
Klinisk personale fra de pågældende afdelinger fremviste teknologierne og delte deres erfaringer med brug af løsningerne med de fremmødte.

Magasinet Pleje har i avisudgaven den 28.04.2017 en række artikler om flere af de præsenterede  løsninger som kan læses her.

På baggrund af den store interesse forventer VihTek at lave tilsvarende arrangementer i fremtiden.

Klik her for at se en række af de publikationer som VihTek havde med til arrangementet - herunder guides til hvordan man kan implementere løsningerne på sit eget hospital eller i sin egen kommune.


Redaktør