Patientskærme testes på Neurologisk Klinik, Rigshospitalet Glostrup

Ved fire senge på rehabiliteringsafsnittet NG35, Neurologisk Klinik, Rigshospitalet Glostrup vil patienterne den kommende tid få mulighed for at anvende en personlig skærm ved sengen.
I efteråret 2017 får patienter indlagt på rehabiliteringsafsnittet NG35, Rigshospitalet Glostrup mulighed for at anvende patientskærme fra sengen. Ibrugtagningen sker på initiativ af Neurologisk Klinik. VihTek bistår med projektledelse og evaluering i samarbejde med diplomingeniørstuderende fra sundhedsteknologiuddannelsen på DTU.

Patientskærmene indeholder information målrettet patienter og pårørende. Det er information om afsnittets dagsplan, om apopleksi og følgerne af en apopleksi. Desuden er der information om samtalestøtte, lejring og spisevejledning.

I efteråret 2017 tages skærmene i brug. I den kommende evaluering vil funktioner af informativ karakter blive evalueret. Desuden undersøges behovet for at lægge nye funktioner ind i skærmene.

Testen foregår fra 4. september til 15. november 2017 og vil blive evalueret med en VelfærdsTeknologiVurdering (VTV) og vil danne grundlag for et afgangsprojekt fra sundhedsteknologiuddannelsen ved DTU.

Redaktør