Research på alarmer til forebyggelse af fald

​VihTek har foretaget en analyse af faldsituationerne på Neurologisk Klinik på Rigshospitalet - Glostrup og undersøgt hvilke tekniske løsninger, der eksisterer på markedet, som kan forebygge disse fald.

Patienter med neurologiske skader efter en apopleksi kan have en kombination af fysiske og kognitive skader. Det kan betyde, at patienterne fx ikke har sygdomserkendelse, og de derfor ikke ved, at de hvis de rejser sig fra deres seng, stol eller kørestol, sandsynligvis vil falde.

På Neurologisk Klinik har man gennem en årrække med stor succes arbejdet med at forebygge fald. I kraft af en række tiltag har man reduceret antallet af fald med 61 %. Én af de faldforebyggende indsatser har været at sætte fast vagt på faldtruede patienter. Det er en effektiv, men dyr løsning.

VihTek har foretaget en analyse af faldsituationerne og undersøgt, hvilke tekniske løsninger, der eksisterer på markedet, som kan forebygge disse fald. Det kan være alarmer til at påføre kroppen, sengen eller stolen/kørestolen, eller alarmer, som sidder på væggen eller i (en måtte på) gulvet.

Klik her for at se resultatet af VihTeks research

I samarbejde med Neurologisk Klinik er fire løsninger valgt ud til demonstration med henblik på at udvælge løsninger til test på afdelingerne. 

Redaktør