Studerende fra UCC Campus Nordsjælland innoverer sammen med VihTek

Besøget var en del af et tilvalgsfag om velfærdsteknologi, som de studerende tager som led i deres uddannelse til sygeplejerske eller fysioterapeut. Resultatet var en win-win situation, hvor eleverne blev klogere på arbejdet med velfærdsteknologi i Region Hovedstaden og VihTek kunne til gengæld få input til de reelle problemstillinger som vi arbejder med.

Hvordan arbejder VihTek med velfærdsteknologi? – det var temaet, da en flok studerende fra UCC Campus Nordsjælland besøgte VihTek fredag den 9. september. De studerende læser henholdsvis til sygeplejerske eller fysioterapeut og besøgte VihTek som et led i et 6-ugers tilvalgsfag om velfærdsteknologi.

Efter en introduktion til VihTeks arbejde og rammer, skulle de studerende gruppevis arbejde som innovatører og udvikle løsninger enten til forebyggelse af tryksår eller fysisk aktivering af patienter på hospitalet. Resultatet var en win-win situation. Eleverne kunne blive klogere på, hvordan man kan tænke velfærdsteknologi ind på hospitalerne og de studerende kunne bringe deres faglige viden, kendskab til innovationer på sundheds- og velfærdsteknologiområdet, samt VihTeks metoder i spil, for at løse opgaverne, som er reelle problemstillinger VihTek arbejder med.Redaktør