VihTek tilbyder nu udlån af velfærdsteknologi

Kliniske afdelinger i Region Hovedstaden kan nu låne sensorteknologien IntelligentCARE fra ANYgroup af VihTek. Sensoren monteres på sengen hos en faldtruet patient og vil alarmere personalet via en mobiltelefon, hvis patienten sætter sig op i sengen. Løsningen er den første af flere forskellige typer af velfærdsteknologi som VihTek fremover vil tilbyde gratis udlån af.

Den optiske sensor IntelligentCARE fra ANYgroup er blevet testet af VihTek på forskellige neurologiske afdelinger i Region Hovedstaden. Løsningen alarmerer personalet, hvis en patient sætter sig op i sin seng eller forsøger at forlade sengen. På den måde kan man forhindre, at patienter med kognitive og fysiske funktionsnedsættelser rejser sig fra deres seng falder.

Evalueringen af de tests, der er foretaget på afdelingerne er varierende. Nogle har valgt at fortsætte med løsningen og indkøbe flere sensorer, mens andre afdelinger ikke har implementeret den efter testen. Derfor har VihTek sensorer liggende, som interesserede afdelinger kan låne.

Hent resultaterne af evalueringen af den faldforebyggende sensor samt en implementeringsguide her.

Hvis du repræsenterer en klinisk afdeling på ét af Region Hovedstadens hospitaler og vil høre mere om løsningen, vil se den i funktion eller er interesseret i en test, kan du kontakte VihTek eller Anne Marie Berg.

VihTek vil løbende udbyde andre (velfærds)teknologiske løsninger til demonstration, test og udlån i takt med, at de kommer tilbage fra de hospitalsafdelinger, hvor de testes.

Redaktør