Virtual reality til træning af gang- og balancefunktion

Virtual reality-selskabet Limitless Reality og VihTek har afholdt workshop for Bispebjerg og Frederiksberg Hospitals faldklinik med det formål at afdække muligheden for at genoptræne faldtruede patienter med virtual reality-gangpladen Virtualizer®.

De to aktive fysioterapeuter fik hurtigt pulsen op på gangpladen Virtualizer

Kan en virtual reality-gangplade anvendes til træning af faldtruede patienter? Det spørgsmål havde Faldklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Limitless Reality og VihTek sat hinanden i stævne for at undersøge ved en workshop i København den 9. januar 2018.

Virtualizer® fungerer som en controller, der giver mulighed for at overføre fysiske bevægelser til den virtuelle verden. Det vil sige, at når du går på gangpladen i den virkelige verden bevæger du dig også rundt i en virtuel verden.

Baggrunden for at afprøve denne teknologi er VihTeks tidligere erfaring med rehabilitering ved hjælp af virtuel reality. Resultatet af de tidligere projekter indikerer, at patienternes motivation til træning kan øges, samtidig med at deres fysiske funktioner forbedres eller vedligeholdes.

Er du interesseret i yderligere information er du velkommen til at kontakte:
rh-vihtek@regionh.dk
Redaktør