Dekorativt billede

Test af app til at understøtte struktur

Manglende evne til at strukturere hverdagen og skabe overblik kan være en følge af en erhvervet hjerneskade. Afsnit for Neurorehabilitering, Nordsjællands Hospital har i 2019/2020 undersøgt, om appen VitaMindNet kan anvendes til at hjælpe patienter med at strukturere deres dagligdagsaktiviteter.

Vent...

Rehabilitering af patienter med erhvervet hjerneskade er forbundet med kompleksitet og patienterne kan opleve fysiske og kognitive funktions-nedsættelser af varierende grad. Både fysisk træning og aktiviteter, der adresserer kognitive problemstillinger, er essentielle for, at patienterne kan genvinde og fastholde evnen til at udføre dagligdagsaktiv.

VitaMindNet

Appen VitaMindNet, der fungerer til både Android og Apple, er en løsning, som skal understøtte patienter med nedsat kognitivt funktionsniveau i tilfælde, hvor struktur og overblik over dagligdagens gøremål er en væsentlig problemstilling. Applikationen er afprøvet ved Afsnit for Neurorehabilitering, NordsjællandsHospital fra oktober 2019 til januar 2020. Formålet var at undersøge, om løsningen kunne hjælpe patienterne med at skabe overblik og struktur i deres dagligdag under indlæggelse. Find evalueringen her.

Del af større projekt

Denne velfærdsteknologivurdering er en del af projektet Selvtræning med teknologi, hvor teknologiske løsninger er anvendt til at aktivere patienter under indlæggelse. Læs om projektet på VihTeks hjemmeside eller find vores evalueringer her.

Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte Jakob Rud Sørensen eller Anne Marie Berg fra VihTek.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor