[AFSLUTTET] Træningsapp skal guide hjertepatienter gennem hjemmetræning under Covid-19

Hjerterehabiliteringen og Ergo- og Fysioterapien ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital undersøger patienters oplevelse af træning i eget hjem. Da patienterne ikke kan møde op til træning på hospitalet på grund af risiko for smitte med Covid-19, får de træningsøvelser på en app.

Om projektet

Covid-19 har påvirket hjerterehabiliteringen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. På grund af risikoen for smitte skal patienterne i vidt omfang undgå at møde op til hjerterehabiliterende tiltag på hospitalet. Derfor har Hjerteafdelingen i samarbejde med VihTek valgt at undersøge fem hjertepatienters oplevelse af at træne i eget hjem med en træningsapplikation.

I projektet pilottestes appen Optimov. I appen kan patienterne følge en virtuel træningsmakker, der gennemfører et træningsprogram sammen med dem som alternativ til, at de skal møde op til holdtræning i ambulatoriet to gange om ugen. I løbet af pilottesten er patienterne i telefonisk kontakt med deres fysioterapeut i hjerteambulatoriet.

Projektet afsluttes med telefoninterview med de deltagende patienter.

Formål
Formålet med pilottesten er at undersøge hjertepatienters oplevelse af at udføre hjerterehabiliterende træning i eget hjem ved hjælp af træningsappen Optimov.

Samarbejdspartnere


Projektperiode

1. maj 2020 – 1. september 2020.
 

Kontakt
Billede af Jakob Rud Sørensen

Jakob Rud Sørensen
Udviklingskonsulent
Cand.scient. i fysioterapi
jakob.rud.soerensen.01@regionh.dk
Tlf: 51 42 42 17

Billede af Anne Marie BergAnne Marie Berg
Specialkonsulent
Cand.scient.geogr., ph.d
anne.marie.berg@regionh.dk
​​Tlf: 51 44 53 13
Redaktør