[AFSLUTTET] Faldalarm til kørestol – Rigshospitalet Glostrup

Offentlig-Privat Innovationssamarbejde (OPI) om udvikling af alarm til forebyggelse af fald fra kørestol med udgangspunkt i patienter i rehabilitering efter en erhvervet hjerneskade ved Neurologisk Klinik Rigshospitalet Glostrup og på Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade.

Om projektet

I 2014 var 30 % af de rapporterede patientfald på Neurologisk Klinik fald fra stol, kørestol eller komfortkørestol (Rigshospitalet Glostrup, 2016). Fald fra stol er en problematik, der eksisterer på tværs af hospitaler og patientgrupper. På Neurologisk Klinik vil patienter, der er i risiko for at falde ud af en kørestol, ofte benytte et tryghedsbælte og/eller have en fast vagt.

I dette projekt har Neurologisk Klinik, Rigshospitalet Glostrup, Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade, Rigshospitalet, virksomheden ANYgroup og VihTek indgået et OPI-samarbejde (Offentlig Privat Innovation) om udvikling af en løsning, der kan forhindre patienterne i at falde/skride fra sædet i deres kørestol/stol.

Formål

Udvikling af en alarm til forebyggelse af fald fra kørestol.

Samarbejdspartnere

  • Neurologisk Klinik, Rigshospitalet Glostrup
  • Klinik for Ergo- og Fysioterapi, Rigshospitalet
  • Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade, Rigshospitalet udefunktion Hvidovre
  • ANYgroup

Projektperiode

Februar 2017 – december 2019

Kontakt


Anne Marie Berg
Specialkonsulent
cand.scient.geogr., ph.d
anne.marie.berg@regionh.dk
​​​​​​​​Tlf: 51 44 53 13​​​​​​​​
Redaktør