[AFSLUTTET] FloorBed

En gulvseng skal skabe godt arbejdsmiljø for personalet og øge sikkerheden for patienterne på Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/ Traumatisk Hjerneskade.

Om projektet

I projektet er Accoras FloorBed testet på Afdeling 123, Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/ Traumatisk Hjerneskade.

På Afdeling 123 lejres agiterede patienter på gulvet af hensyn til deres sikkerhed. Det er en stor belastning for personalet at skulle arbejde med en patient i gulvhøjde. Forventningen er, at en lav seng/gulvseng vil kunne bedre arbejdsmiljøet for personalet og samtidig forebygge, at patienter falder ud af sengen og kommer til skade. (se artikel fra Magasinet Pleje her)

At genvinde bevidstheden efter en svær traumatisk hjerneskade er ofte en trinvis proces. Som del af denne proces gennemgår mange patienter en periode med en forvirringstilstand kaldet 'posttraumatisk amnesi' (PTA) kendetegnet ved manglende orientering i tid, sted og egne data, begrænset opmærksomhed på omgivelserne og manglende evne til at lære nyt. Hos patienter i PTA ses ofte rastløs eller agiteret adfærd samt øget risiko for angst.

Om FloorBed

FloorBed er udviklet af det britiske Accora. Jøhl Human Care, som har det danske agentur, har stillet FloorBed til rådighed for Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade og VihTek i testperioden.

Sengen kan indstilles i højde fra 7 cm til 80 cm over gulv (ekskl. madras). Med madras vil patienten ligge ca. 15 cm over gulvet, når sengen er i lav position. Sengen kan anvendes til patienter op til 150 kg.

Konklusioner

  • Sengen understøtter god ergonomi, fordi den kan indstilles i den enkelte medarbejders individuelle arbejdshøjde. Desuden er der færre løft og forflytninger af patienterne, da de ikke skal forflyttes op og ned fra gulv.
  • Sengen minimerer risikoen for skader ved fald, fordi den kan køres helt ned til gulvet. Desuden skaber den et afgrænset rum omkring den enkelte patient, som giver ro og skaber tryghed.
  • Det er vanskeligt at transportere sengen. Skal en patient transporteres, må man benytte en almindelig hospitalsseng. Det betyder, at portørerne må foretage flere forflytninger.
  • Sengen er ikke rengøringsvenlig. Den har mange kroge og et elevationssystem, som er vanskeligt at komme til at holde rent.

Læs hele evalueringen her.

Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade og VihTek fortsat på udkig efter en gulvseng, der kan leve op til de krav og arbejdsgange, man har på afdelingen. Som led i dette arbejde har VihTek gennemført en research på lave senge/gulvsenge (læs her). De 19 laveste modeller præsenteres her. Andre lave senge vil blive testet på afdelingen. Kontakt Anne Marie Berg, hvis du vil holdes informeret om projektet.

Samarbejdspartnere

  • Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade, Rigshospitalet Glostrup
  • Jøhl Human Care A/S

Projektperiode

Januar 2017 til Juni 2017

Kontakt


Anne Marie Berg
Udviklingskonsulent
cand.scient.geogr., ph.d
anne.marie.berg@regionh.dk
​Tlf: 51 44 53 13​​

Redaktør