[AFSLUTTET] Test af vægt til udførelse af væskeregnskab i hjemmet

​Medicinsk Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme, Rigshospitalet tester i samarbejde med VihTek en løsning bestående af en vægt og en tablet fra Measurelet til hjemmeudførelse af væskeregnskab. Det testes, hvorvidt patienter kan sendes hjem med løsningen, og selv udarbejde et væskeregnskab, frem for at blive på hospitalet indtil væskeregnskabet er lavet.

Om projektet

Cirka 15% af alle indlagte patienter bliver monitoreret med et væskeregnskab, hvor væskeindtag samt urin og afføring måles nøje. Hver eneste dag bliver denne måling udført på både hospitaler og i eget hjem med henblik på udredning og behandling.

I projektet sendes patienter hjem med Measurelet Scale fra firmaet Measurelet. Measurelet Scale er en løsning, som indeholder en transportabel vægt og en tablet. Vægten er koblet til en tablet, hvor et stykke software er kodet til at opsamle og gemme data for målingen.

Det undersøges, om patienterne kan finde ud af og faktisk får registreret deres udskillelser, samt hvordan de oplever at foretage målingerne i hjemmet. Det undersøges desuden, hvordan personalet oplever at udskrive patienterne med løsningen, hvilke arbejdsgange løsningen indebærer i praksis, samt om personalet oplever at patienternes egne målinger kan erstatte målingerne foretaget under indlæggelse.

Formål

Det afprøves, hvorvidt Measurelet Scale kan anvendes til, at patienter selv overvåger deres væskebalance i hjemmet og dermed erstatte indlæggelsesdage med målinger i eget hjem.

Samarbejdspartnere

Projektperiode

15. november 2020 – 1. September 2021 
Measurelet Scale implementeres og evalueres i perioden.
Herefter udarbejdes en Teknologi I Praksis (TIP) evaluering

Kontakt

Billede af Mathias Aalling
Mathias Aalling
Projektmedarbejder
Cand.mag. i Europæisk Etnologi
mathias.aalling@regionh.dk
Redaktør