[AFSLUTTET] Netti-stol

​VihTek indgår i et samarbejdsprojekt om udvikling af en ny fleksibel og brugervenlig komfortstol, der skal kunne bruges både på hospitaler, i kommunale institutioner og i borgernes hjem. ​

​Om projektet

Der er i dag ikke én komfortstol, der passer en bred målgruppe af borgere med specielle behov for individuel tilpasset komfortstol. Borgere kan opleve at skifte stol, når de afslutter hospitalsbaseret rehabilitering og flytter hjem eller på en kommunal institution. Derfor ønskes der en komfortstol, der kan følge borgeren og som kan tilpasses dennes skiftende behov. En komfortstol skal fungere sammen med brugerne, pårørende og sundhedspersonale og de omgivelser, som brugeren lever i. En god komfortstol er derfor fleksibel, let og brugervenlig. En fleksibel komfortstol, der kan bruges af en bredere målgruppe, vil desuden potentielt medføre, at hospitaler skal håndtere færre typer af komfortstole.

Formål

Målet er at udvikle en mindre og lettere komfortstol, som er mere enkel at bruge og tilpasse til den enkelte bruger. Komfortstolen skal dermed kunne anvendes af en større målgruppe end andre stole på markedet.

Samarbejdspartnere

Klinik for Højtspecialiseret Neurorehabilitering / Traumatisk Hjerneskade, Rigshospitalet

Alu Rehab, Bedriftvegen 23, 4353 Klepp Stasjon, Norge

Klepp Kommune, Norge

Projektperiode

Efterår 2015 – efterår 2019

Finansiering

Innovasjon Norge

Kontakt​​

Kontakt os på:

rh-vihtek@regionh.dk​

Redaktør