[OPDATERES IKKE LÆNGERE!]ICURA

​ICURAs løsning består af en smartphone samt 5 bevægelsessensorer. Hertil er udviklet 3 apps med forskelligt fokus: Trainer (genoptræning af specifikke kropsdele eller vedligeholdende træning med særlige øvelser)​, Activity (måling af en patients aktivitetsniveau​) og U-Cam​​​ (genoptræning for fysisk svækkede borgere)

Opdateret: 28/11-2016

​Om Producenten​

ICURA ApS er en Københavnsk virksomhed som arbejder med digitale velfærdsløsninger. De har 8 ansatte - blandt andet ingeniører, designere og en sundhedsfaglig konsulent.​

Hjemmeside:

http://icura.dk/​

Kontaktinformationer: ​

mail@icura.dk

​Om løsningen​

ICURA har udviklet 3 løsninger: Trainer, Activity og U-Cam. beskrivelsen nedenfor tager udgangspunkt i produktet "Trainer".

Hvordan den virker:​​

​ICURA Trainer består af en smartphone samt 5 bevægelsessensorer som placeres på kroppen. Borgeren får dem med hjem i forbindelse med et træningsforløb i kommunen.
Når borgerne træner med systemet, får de direkte feedback på de øvelser, der udføres. På genoptræningscenteret kan den tilknyttede fysioterapeut løbende følge med i patientens fremskridt og justere træningsplanen online.​

Målgruppe:

Borgere, der er svækkede efter et længevarende sygdomsforløb, borgere med kroniske lidelser som KOL, diabetes eller hjerte/karsygdomme. Det kan også være borgere der er for svækkede til at overkomme transporten til og fra de kommunale genoptræningscentre.

​CE-mærkning: 

Ja

Pris:
  • ​Opstart, oplæring og implementering 22.500 (grundpris) + 860,-/enhed.
  • Leje pr enhed/måned 475,-.
  • Opsætning af yderligere enhed (1 stk.) 860,-.​

Dokumentation​

Hvilken forskning bygger løsningen på?

Ikke oplyst

Udgivne forskningsartikler hvor løsningen indgår:

Det er lavet et RCT-studie i samarbejde med forskningsfysioterapeut Carsten Juhl, Gentofte og Herlev Hospital samt Syddansk Universitet. De endelige resultater er endnu ikke publiceret videnskabeligt, men to abstracts er godkendt til præsentation på verdenskongressen for artroseforskning, OARSI, i Amsterdam i april 2016.

Igangværende forskningsprojekter hvor løsningen indgår:

​​​​​Ingen kendte

Hvilke patienttyper er det testet på?

Borgere med ny hofte eller nyt knæ​​

Anden dokumentation:

ICURA Trainer er udviklet i et projekt mellem Gentofte Kommune, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner: 
http://tranehaven.gentofte.dk/~/media/Websites/TRANEH/Dokumenter/Evalueringsrapport%20Icuraforl%C3%B8b_2015.pdf

ICURA har desuden samarbejdet med Slagelse/Næstved​ Sygehus under udviklingen.​


Redaktør