[AFSLUTTET] Evaluering af teknologi til selvstændig brug af tablets

En ny teknologi skal give rygmarvsskadede patienter mulighed for selvstændigt at benytte tablets og smartphones. Klinik for Rygmarvsskade Rigshospitalet og VihTek vil i den kommende tid evaluere løsningen.
Når mennesker får en rygmarvsskade, vil alle funktioner under skadestedet potentielt blive påvirket. Sidder skaden i nakke-/halsdelen af rygmarven (tetraplegi) vil indvirke på hånd- og armfunktion. TubusOne er en ny teknologi, der skal give disse patienter mulighed for at anvende tablet og smartphone selvstændigt.

Projektet

TubusOne er et tyndt rør monteret på et mundstykke. Når man puster ganske lidt i mundstykket bliver en finger med en swiper aktiveret. Swiperen fungerer som en forlænget finger, der gør patienterne i stand til at benytte en tablet/smartphone, der er placeret på et stativ foran patienten.

Formål

Formålet er at vurdere om teknologien er brugervenlig, hvilke aktiviteter patienterne kan anvende løsningen til og hvor tilfredse patienterne er. Der måles på aktiviteter som at søge på internettet, læse nyheder, spille spil og flere andre funktioner, man kan tilgå via en tablet. TubusOne testes på ca. 10 patienter.

Samarbejdspartnere

Klinik for Rygmarvs skader, Rigshospitalet Glostrup

Projektperiode

December 2017 – maj 2018

Kontakt

Kontakt os på:

rh-vihtek@regionh.dk

Redaktør