[AFSLUTTET] Genoptræning med velfærdsteknologi - Treax Pads på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital

VihTek tester i samarbejde med Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital Treax Pads fra Innovaid. Formålet er at få fysioterapeuternes erfaring og vurdering af den teknologiske løsning og patienternes oplevelse af træningen med udstyret. Projektet vil blive evalueret med en VTV (velfærdsteknologivurdering).

Om projektet

VihTek har indgået samarbejde med Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital om test af Treax Pads. Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital tilbyder specialiseret genoptræning til patienter med balance- og/eller svimmelhedsproblematik forårsaget af vestibulær dysfunktion.

Der findes flere forskellige teknologiske løsninger, der kan understøtte træningen. Når valget er faldet på Treax Pads, skyldes det, at løsningen muliggør en kombination af styrke- og balanceelementer, som det anbefales til træning mod svimmelhed for faldtruede patienter.

Formål

Det overordnede formål er at teste og afprøve Treax Pads på holdene i Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital for at få fysioterapeuternes erfaring med, og vurdering af, den teknologiske løsning og patienternes oplevelse af træningen med udstyret. Herunder at afprøve om Treax Pads kan bruges til vestibulær rehabilitering.

Samarbejdspartnere

VihTek samarbejder med Faldklinikken på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital.

Projektperiode

September 2016 – december 2016.

Kontakt

Kontakt os på:

rh-vihtek@regionh.dk

Redaktør