[AFSLUTTET] Uderehabilitering af patienter med rygmarvsskade og erhvervet hjerneskade

​Når Neurorehabiliteringshuset ved Rigshospitalet Glostrup står færdigt i 2020, vil der være et stort anlæg for uderehabilitering omkring det nye hospital. VihTek arbejder med fundraising og udvikling af løsninger til uderehabiliteringen.​

​​

Om projektet

Når patienter med erhvervet hjerneskade eller rygmarvsskade i fremtiden gennemgår specialiseret neurorehabilitering i Neurorehabiliteringshuset ved Rigshospitalet – Glostrup, bliver uderehabilitering en central del af rehabiliteringen. Uderehabilitering repræsenterer en nyskabende rehabiliteringsform, hvor alvorligt skadede neurologiske patienter udfordres i et varieret terræn, der muliggør rehabilitering i miljø, der ligner den hverdag og de omgivelser, patienterne skal vende tilbage til. Med dette projekt opføres et anlæg til uderehabilitering, som vil sætte nye standarder for neurorehabilitering.

Ambitionen for det nye Neurorehabiliteringshus er klar: Det skal være et af verdens førende centre for højt specialiseret neurorehabilitering med plads til 125 patienter med skader på rygmarven eller traumatiske og komplekse hjerneskader fra hele Østdanmark, Færøerne og Grønland. Uderehabilitering er et væsentligt element i denne ambition. Med projektet ønsker Region Hovedstaden at være det første neurorehabiliteringscenter, der implementerer den nyeste forskning i, hvordan neurorehabilitering med fordel kan fungere udendørs i et fysisk udfordrende, helende og spektakulært anlæg.

VihTek er aktiv i finansieringen af uderehabiliteringen i projektets 1. fase.

​Formål

Projektets overordnende mål er at skabe mulighed for uderehabilitering ved Neurorehabiliteringshuset Rigshospitalet Glostrup, der understøtter fysisk, kognitiv, psykisk og social rehabilitering af patienter med erhvervet hjerneskade eller rygmarvsskade og deres pårørende.

Ud over at skabe varierede rammer for optimal neurorehabilitering skal projektet understøtte og tilskynde til faglig udvikling og forskning i samspillet mellem praktisk neurorehabilitering og udendørs, naturlige omgivelser/miljø.

Samarbejdspartnere

Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskade

Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering – Traumatisk Hjerneskade

Neurologisk Klinik

Klinik for Ergo- og Fysioterapi

Rigshospitalets Byggeafdeling

Projektperiode

Fase 1: januar 2016- december 2016

​Kontakt

 

​​​​​​Anne Marie Berg
Udviklingskonsulent
cand.scient.geogr., ph.d
anne.marie.berg@regionh.dk
​​​​​​​​Tlf: 51 44 53 13​​​​​​​​
​​


 

 

Redaktør