Hjemmetræning under COVID-19

​Hjerterehabiliteringen og Ergo- og Fysioterapien ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital undersøger patienters oplevelse af træning i eget hjem. Da patienterne ikke kan møde op til træning på hospitalet på grund af risiko for smitte med COVID-19, får de i stedet træningsøvelser på en app

Om projektet

Covid-19 har påvirket hjerterehabiliteringen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. På grund af risikoen for smitte skal patienterne i vidt omfang undgå at møde op til hjerterehabiliterende tiltag på hospitalet. Derfor har Hjerteafdelingen i samarbejde med VihTek valgt at undersøge fire hjertepatienters oplevelse af at træne i eget hjem med to forskellige træningsapplikationer.

VihTek har tidligere pilottestet appen Optimov og vil nu teste Exorlive Go og Genoptrændk. I de to forskellige applikationer kan patienterne se træningsøvelserne via videosekvenser, således de i højere grad udfører træningsøvelserne korrekt. Derudover kan en fysioterapeut registrere, om de gennemfører deres planlagte træningspas. Træning hjemme via en app er et alternativ til, at patienterne skal møde op til holdtræning i ambulatoriet på hospitalet. I løbet af pilottesten er patienterne i telefonisk kontakt med deres fysioterapeut i hjerteambulatoriet.

Formål

Formålet med pilottesten er at undersøge hjertepatienters oplevelse af at udføre hjerterehabiliterende træning i eget hjem ved hjælp af forskellige træningsapplikationer.

Samarbejdspartnere

Hjerteambulatoriet, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Ergo- og Fysioterapien, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Projektperiode

1. april 2021-1. november 2021

Kontakt


Mathias Aalling
Projektmedarbejder, Cand.mag. i Europæisk Etnologi
Direkte: 23242517


Jakob Rud Sørensen
Udviklingskonsulent, cand. fysioterapi
direkte 51 42 42 17
Jakob.Rud.Sorensen.01@regionh.dk


Redaktør