Pulsmåling og natlige tilsyn ved PC Sct. Hans

​Indlagte patienter får sædvanligvis flere fysiske tilsyn i løber af natten. Dette kan være stærkt forstyrrende for nattesøvnen. Ved Afdeling M, Psykiatrisk Center Sct. Hans undersøger man, om de fysiske natlige tilsyn kan erstattes af et sensorplaster, der måler puls. 

Om projektet

Ved Afdeling M – afdeling for dobbeltdiagnose – Psykiatrisk Center Sct. Hans ønsker at teste om en ny løsning, der måler puls via et plaster. Formålet er at undersøge, om det kan erstatte eller reducere antallet af fysiske tilsyn om natten. I første omgang gennemføres der en pilottest på Afdeling M, Psykiatrisk Center Sct. Hans for at undersøge, om løsningen fungerer som den skal og hvordan patienter og personale oplever at anvende det. Data skal anvendes til en ansøgning om mærkning af plasteret. Dernæst er det muligt, at søvnplasteret skal testes i et større studie.

Formål

Formålet med projektet er at pilotteste sensorplasteret fra IMP Scandinavia med henblik på, at leverandøren kan søge om mærkning af løsningen. Initiativet skal øge patientsikkerheden og reducere forstyrrelser hos patienterne om natten.

Målgruppe

Patienter indlagt i Afdeling M, Psykiatrisk Center Sct. Hans. Patienterne er kendetegnet ved dobbeltdiagnose i form af en alvorlig psykisk lidelse i kombination med svært behandleligt misbrug. Både misbrug og psykiatrisk lidelse kan have negativ indvirken på patienternes søvn. 

Samarbejdspartnere

Afdeling M, Psykiatrisk Center Sct. Hans, Region Hovedstadens psykiatri
IMP Scandinavia 

Projektperiode

1. oktober 2020 - 31. December 2021

Kontakt

Billede af Mathias Aalling

Mathias Aalling
Projektmedarbejder, Cand.mag. i Europæisk Etnologi
mathias.aalling@regionh.dk
Direkte: 23242517

Redaktør