​​​

Publikationer

​Vores Sunde Hverdag har udarbejdet en række rapporter, som skal sikre et solidt vidensgrundlag for udvikling af forebyggelsesindsatser i kommunerne. Rapporterne for Rødovre og Hjørring kommuner kan findes på denne side.

Rødovre Kommune

Værktøj til at engagere unge i byudvikling. Rødovre Kommune og Vores sunde Hverdag

I Rødovre Kommune har Teknisk Forvaltning, Jobcentret og headspace sammen udviklet et værktøj, hvor sårbare unge involveres i byudvikling. Det er sket ud fra et ønske om at få indsigt i flere borgernes syn på deres lokalområde.

Værktøjet består af tre dele, hvor der arbejdes med forståelsen af byrum, hvordan perspektiver på byrum kan udtrykkes visuelt og kreativt samt en fælles gåtur i det konkrete område. Værktøjet kan bruges til udviklingstiltag indenfor forskellige former for by- og områdeudvikling, ligesom det kan bruges til forskellige målgrupper. Værktøjet er udviklet og afprøvet som en del af Vores Sunde Hverdag.VæfkdkgfjfdkgVærkdkdkd

Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Rødovre Kommunes borgere (2019) samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.
Rapport forside

Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for trivsel og bevægelse blandt børn og unge, som Rødovre Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.

Rapport forside

I rapporten præsenteres resultater fra en lokalsamfundsanalyse i bydelen Islev. Rapporten har fokus på både ønsker, behov, ressourcer og mulighed for forbedringer i Islev. 

En pixiudgave af rapporten kan rekvireres ved at kontakte projektet (videnskabelig medarbejder Signe Damsbo Birch kan kontaktes på e-mail: signe.damsbo.birch@regionh.dk).
Hjørring Kommune


Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Hjørring Kommunes borgere (2019) samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.
Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for mental sundhed blandt familier, børn og unge, som Hjørring Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.


Rapport forside

I rapporten præsenteres resultater fra en lokalsamfundsanalyse i byerne Bindslev og Tversted. Rapporten har fokus på både ønsker, behov, ressourcer og mulighed for forbedringer i Bindslev og Tversted.

Redaktør