​​​

Udfylde spørgeskema, ændre din tid, skifte screeningssted, framelde dig screeningen eller kontakte sekretariatet

​Du kan ændre tidspunktet for din aftale, vælge en anden screeningsklinik, aflyse din aftale eller framelde dig screeningsprogrammet. Det er frivilligt, om man vil deltage i undersøgelsen.

Udfyld spørgeskema

Inden undersøgelsen bedes du udfylde og medbringe det spørgeskema, der er vedlagt invitationen til screening. Du vil også have mulighed for at udfylde skemaet elektronisk

Det er vigtigt for screeningen, at du udfylder spørgeskemaet. Lægerne har brug for dine svar i spørgeskemaet, når de skal vurdere din undersøgelse.

Ændr din tid eller screeningssted

Hvis ikke du har mulighed for at komme den dag, du er indkaldt til din screening, er det vigtigt, at du giver besked, da en anden kvinde derved kan få tiden.

Når du logger på Selvbetjening, skal du bruge dit CPR-nr. som brugernavn. Du skal herefter indtaste kodeordet, som står i din invitation til screening. Du kan flytte tiden for undersøgelsen eller ændre screeningsklinik i tre måneder fra invitationsdatoen i brevet.

Hvis du bliver nødt til at aflyse din tid på dagen, skal du kontakte screeningssekretariatet på telefon: 38 67 17 60.

Frameld dig screeningsprogrammet

En screeningsundersøgelse er et frivilligt tilbud.

Hvis du framelder dig, kan du altid gentilmelde dig igen ved at kontakte Sekretariatet for brystkræftscreening i Region Hovedstaden.

Hvis du er i brystkræftbehandling, vil du også få tilbuddet om en brystkræftscreening og vil oftest kunne følges i screeningsprogrammet. Du skal derfor ikke aflyse din tid, med mindre du allerede har fået foretaget eller har en aftale om en klinisk mammografi. Du vil dog ikke modtage tilbuddet, hvis der er gået mindre end 18 måneder siden, du er blevet opereret.

Kontakt Sekretariatet for Brystkræftscreening

Telefon: 38 67 17 60

Mandag – torsdag: 
kl. 8.15 – 15.00
Fredag:​
kl. 8.15 – 12.30

Du skal skrive til vores sikre postkasse på borger.dk eller e-boks.dk, da din henvendelse vil indeholde personfølsomme oplysninger.

Skriv til os med sikker digital post (log på med NemID)

Læs også

Screeningsprogrammet for brystkræft

Sådan foregår screeningen

Indkaldelse til yderligere undersøgelse

Fordele og ulemper ved brystkræftscreening

Ofte stillede spørgsmål og svar

Redaktør