​​

Ændre din tid, skifte afdeling eller frameld dig screening

Du kan ændre tidspunktet for din aftale, vælge en anden screeningsklinik, aflyse din aftale eller framelde dig screeningsprogrammet. Det er frivilligt, om man vil deltage i undersøgelsen.

Du kan ændre tidspunktet for din kikkertundersøgelse, vælge en anden afdeling til kikkertundersøgelsen, aflyse din aftale til kikkertundersøgelse eller framelde dig screeningsprogrammet. Det er frivilligt om man vil deltage i screeningsundersøgelsen.

Ændre din tid eller afdeling for kikkertundersøgelse

Hvis ikke du har mulighed for at komme den dag, du er indkaldt til din kikkertundersøgelse, er det vigtigt, at du giver besked, da en anden person derved kan få tiden. Du kan ændre din tid ved at kontakte Sekretariatet for Tarmkræftscreening.

Hvis du bliver nødt til at aflyse din tid på dagen skal du kontakte den afdeling, som du er indkaldt til undersøgelse hos.

Du kan også ændre afdeling ved at kontakte Sekretariatet for Tarmkræftscreening.

Kontaktinformation

Telefon: 38 67 17 17
Mandag - fredag kl. 8.00 - 14.00​

Skriv til Sekretariatet for Tarmkræftscr​eening med Digital Post​​

Framelde dig screeningsprogrammet

En screeningsundersøgelse er et frivilligt tilbud.

Du kan til enhver tid fram​elde dig screeningsprogra​mmet på sundhed.dk

Hvis du framelder dig, kan du altid gentilmelde dig igen via sundhed.dk eller kontakte Sekretariatet for tarmkræftscreening i Region Hovedstaden.

Hvis du er i tarmkræftbehandling eller hvis du går til regelmæssige kontrol eller undersøgelser af din tyk- og endetarm med kikkertundersøgelser (koloskopi), skal du ikke deltage i screeningen. Har du kronisk tarmbetændelse (Chrons sygdom) eller blødende tyktarmsbetændelse (colitis ulcerosa) skal du heller ikke deltage i screeningen. Hvis sygdommen er i ro og du er symptomfri bør du konsultere din læge for råd om deltagelse i screeningen.​ 

Redaktør