​​

Hvordan er det at være journalistpraktikant i Center for Politik og Kommunikation?

​​(05:17 min.).

​Hvem er vi?

I Region Hovedstadens kommunikationsafdeling kommunikerer vi om sundhed, sygdom, psykiatri og handicappede, nærhed og forskning, letbaner og jordforurening.

I Center for Politik og Kommunikation er der i dag godt 50 kommunikatører, der arbejder i Danmarks største sundhedsregion med knap 40.000 ansatte og 1.8 mio. borgere fordelt på 29 kommuner. Vi arbejder med alle discipliner indenfor kommunikation; webudvikling, presse, tv, grafisk produktion, kampagner, multimedieproduktion, design, branding m.m.

Hvad kan du lære hos os?

Vil du fortælle historier på video og SoMe om ambulancer, sygdomsbehandling, banebrydende sundhedsforskning, hospitalsbyggerier, rent drikkevand og meget mere?

Har du idéer til, hvordan levende billeder bedst leveres på Facebook og Twitter – og vil du lære, hvordan man formidler både politisk og videnstungt stof på en levende måde på tværs af forskellige medier?

Og har du lyst til at få historierne til at spille sammen på tværs af forskellige kommunikationskanaler? Så er Region Hovedstaden noget for dig.

Levende billeder og sociale medier

Som vores nye kollega og praktikant bliver du en vigtig brik i vores kommunikation med borgere, fagpersoner og politikere. Du skal hjælpe os med at sætte ekstra kul på vores brug af levende billeder og sociale medier.

Sammen med dine kolleger spiller du ind i kommunikationen om de brændende platforme, som vi i Region Hovedstaden konstant beskæftiger os med – nogle gange er vi mediemæssigt i stiv modvind, andre gange er de historier vi fortæller mere proaktive.

Hos os kommer du til at:

 • Opsøge og producere historier til vores sociale kanaler på Facebook, LinkedIn, Twitter samt regionh.dk og vores intranet – og bidrage til at udvikle vores brug af medierne.
 • Tilrettelægge og producere egne TV-indslag som VJ og Motion Graphics info film, fra ide til færdigt produkt – og du kan efter opholdet skrive erfaring med bl.a. AVID Media Composer2020, Adobe AfterEffects og Photoshop på CV’et
 • Gennem faglig sparring med erfarne kolleger få en vigtig rolle i en af Danmarks største offentlige kommunikationsafdelinger

Du skal være:

 • Udadvendt og kontaktskabende – og gerne en, som følger nyhedernes puls, både på de traditionelle og nye medier
 • Systematisk og vedholdende
 • God til at sætte dig ind i forskellige stofområder – og have lyst til at prøve kræfter med både traditionelle og nye medier
 • Lyst til at indgå i en livlig afdeling med gode kolleger

Vi kan tilbyde dig:

 • Erfaring med tv-produktion, pressearbejde og kommunikation på sociale medier
 • Indblik i regionens mange ansvarsområder, f.eks. sygdom, sundhed, forskning, miljø, regional udvikling og politik
 • Mulighed for at dygtiggøre dig journalistisk, billedmæssigt, digitalt og tv-teknisk
 • Erfaring med forskelligt produktionsudstyr og flerkameraproduktioner, formulering af budskaber og beredskaber – og ikke mindst med content management- og monitoreringsværktøjer til sociale medier
 • Mange dygtige og erfarne kolleger – som er åbne for de mange muligheder, som nye medier bringer med sig

Læs mere om dine kommende kollegaer

Praktiksted

Center for Politik og Kommunikation
Regionsgården
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

Kontakt

Praktikantvejleder Lars Wallin
23 29 74 15
Skriv en besked til Lars Wallin

Praktikmesse

Du kan fange os på praktikmessen i Odense onsdag den 26. oktober kl. 10-15.

Åbent hus / samtale med ansøgere

Mandag den 31. oktober til torsdag den 3. november har du mulighed for at besøge os og få en samtale. Ring til praktikantvejleder Lars Wallin på 23297415 og lav en aftale. 
Vi glæder os til at møde dig.

Ls og se mere


Redaktør