Ekstra penge skal nedbringe ventetiden for piger med mulige vaccineskader

​Region Hovedstaden tilfører ekstra 1,8 mio. kr. til Synkopecenteret. Ventetiden ventes at komme ned omkring én måned.​

Gennem året har tilstrømningen til Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, Danmarks største HPV-center, været voldsomt stigende. Derfor tilfører Region Hovedstaden nu ekstra bevillinger til at få afviklet puklen.

"Da vi tidligere på året så tilstrømningen af patienter, tilførte regionsrådet 2,4 mio. kr. til enheden. Og nu har vi fundet endnu en ekstrabevilling, så vi kan nedbringe ventetiden, og pigerne kan få en hurtigere afklaring på deres symptomer," siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Han henviser til, at man før sommerferien vurderede, at de mange ekstra patienter ville toppe over sommeren, og at det herefter ville finde et leje på 40-50 piger om året i Region Hovedstaden. Men tilstrømningen er fortsat, så der henvises 40-50 om måneden - alene til Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital.

​Stort fokus på denne gruppe piger

"Vi har i høj grad fokus på den her gruppe piger og deres symptomer. Derfor har Region Hovedstaden også med oprettelsen af den særlige specialenhed på Frederiksberg Hospital valgt at skabe én indgang og dermed gøre vejen for pigerne igennem sundhedsvæsnet nemmere," tilføjer Svend Hartling.

Centeret har netop varslet fyring af syv medarbejdere, og det er i MetroXpress blevet udlagt som en besparelse på udredningen af HPV, men hospitalsledelsen understreger, at der er tale om forskningsmedarbejdere, der som udgangspunkt ikke var en del af den daglige HPV-behandling.

FAKTA

  • Pengene er udbetalt administrativt fra Region Hovedtstadens meraktivitetspulje som en ekstrabevilling til nedbringelse af stigende ventetider på udredning.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Redaktør