​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

På vej i fodterapipraksis

​Region Hovedstaden har flere ledige kapaciteter for fodterapi i flere kommuner. Læs mere om, hvordan du søger.​

Når du er statsautoriseret fodterapeut, kan du indgå et samarbejde med Region Hovedstaden ved at søge om et ydernummer.

Som fodterapeut med ydernummer i Region Hovedstaden er du en del af det samlede offentlige sundhedsvæsen og udfylder en vigtig rolle i behandlingen af borgere med et sundhedsfagligt behov for behandling.

Fodterapeuter med ydernummer er selvstændige praktiserende behandlere i egne klinikker, men indgår samtidigt i et stærkt fagligt fællesskab af fodterapeuter fra hele regionen, der arbejder med en høj kvalitet i behandlingen. ​


Vælger du at nedsætte dig i Region Hovedstaden, får du:

  • et stort patientgrundlag
  • samarbejde med det øvrige sundhedsvæsen
  • en årlig temadag for fodterapi
  • faglige fyraftensmøder
  • lokale erfagrupper
  • et netværk af engagerede kollegaer ​

Ydernummer

Når du har et ydernummer, kan du behandle patienter, der er henvist fra almen praksis til fodterapi. Du kan søge ydernummer til din egen klinik – eller blive behandlende medhjælp i en klinik med et ydernummer. En del af honoraret for behandlingen betales af regionen.

Kapacitet

Som fodterapeut med ydernummer har du minimum én kapacitet. En kapacitet svarer i udgangspunktet til én fodterapeut. Som klinikejer kan du ud over din egen kapacitet, have flere kapaciteter, som varetages af ansatte behandlende medhjælp.

Du kan læse mere om rammerne for samarbejdet i overenskomsten mellem Danske Fodterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn. 

 Her kan du læse overenskomsten om fodterapi 2021 

Du skal være selvstændigt praktiserende statsautoriseret fodterapeut for at kunne tiltræde overenskomsten og få et ydernummer.

​​

Der er forskellige muligheder for at ansøge om et ydernummer eller en ekstra kapacitet afhængig af din nuværende situation.

Til dig, der har en klinik uden ydernummer eller står overfor at etablere klinik

Som klinik uden ydernummer, kan du søge ledige kapaciteter i de områder, der er markeret med grøn i skemaet.

Til dig, der har en klinik med ydernummer

Som klinikejer med ydernummer, kan du søge alle ledige kapaciteter, dvs. både kapaciteter i områder markeret med grøn og blå i skemaet.

Til dig, der ikke har egen klinik eller ydernummer

Som indlejer i en klinik, kan du enten søge eget ydernummer eller også kan klinikejer (der i forvejen har ydernummer) søge en ekstra kapacitet, som du kan varetage som behandlende medhjælp.

Når klinikken i forvejen har et ydernummer, kan alle ledige kapaciteter søges, dvs. både kapaciteter i områder markeret med grøn og blå i skemaet

Her kan du finde listen over aktuelle ledige ydrenumre og læse mere om retningslinjer for klinikker, der ønsker at søge et ydernummer eller en ekstra kapacitet. 


Her kan du finde listen over ledige kapaciteter og læse mere om kriterier for ansøgning og hvordan du søger

 

Har du spørgsmål?

Har du brug for hjælp til din ansøgning eller spørgsmål om ydernummerordningen, så kontakt Danske fodterapeuter.
Her kan du finde kontaktoplysninger 

Har du generelle spørgsmål vedr. kapaciteter, ansøgningsprocessen mv.

Skriv til Søs Corfitzen fra administrationen eller ring på tlf. 2057 6719.


​​​

Som fodterapeut med ydernummer behandler du patienter med diabetes, nedgroede negle, arvæv efter strålebehandling og svær leddegigt. Fodterapeuter spiller en vigtig rolle i behandlingen af personer med diabetes, blandt andet i forhold til at forebygge udvikling af fodsår.

Som praktiserende fodterapeut i Region Hovedstaden bliver du en del af et behandlerteam som behandler og rådgiver mennesker med sundhedsfagligt behov for fodterapi. Du vil som praktiserende fodterapeut indgå i samarbejde med praktiserende læger, kommunale sårsygeplejersker og sårambulatorier, og spille en vigtig rolle i patienternes behandlingsforløb.


​Praksiskonsulenter

Region Hovedstaden har to praksiskonsulenter ansat som blandt andet planlægger aktiviteter for fodterapeuter og står til rådighed for spørgsmål om at være fodterapeut med ydernummer. De er begge praktiserende fodterapeuter som også er ansat ved regionen.

Fie Ørum

E-mail: fie.oerum@regionh.dk

Tlf.: 61633011

Lisa Vestergaard

E-mail: lisa.vestergaard.mortensen@regionh.dk 

Tlf.: 24824697

​Datakonsulenter

Når du er nyopstartet fodterapeut kan det være en udfordring med anvendelse af dit it-system i praksis. Hvis du oplever en teknisk udfordring, har du mulighed for at få support og vejledning af en af regionens datakonsulenter.

Datakonsulenterne kan også hjælpe og vejlede i forhold til elektronisk kommunikation, videokonsultation mv.

Datakonsulenterne kan hjælpe dig med konkrete problemer ved at logge på din computer i praksis og yde fjernsupport - eller du kan aftale et besøg fra datakonsulenterne i din praksis.

Læs mere om datakonsulenterne her​ 


​​​​​​

​​​​​​

Redaktør